Μαστιχωτές πένες φούρνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα φάμε σήμερα! Μιαμ!
Υλικά συνταγής
500 γρ. πένες με ρίγα
2 χωριάτικα λουκάνικα
1 φλ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
2 φλ. ανθότυρο ή ανθότυρο κρέμα
2 φλ. μοτσαρέλα
Για τη σάλτσα μαρινάρα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι και βασιλικό
Εκτέλεση
Βγάζουμε το έντερο από το λουκάνικο και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Επάνω σε ξύλο κοπής το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να πυκνώσει. Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά. Τις στραγγίζουμε ελαφρά, ώστε να μείνουν λίγα υγρά επάνω τους και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ½ φλ.τσαγ παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρέξ. Βάζουμε το ανθότυρο και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα. Ρίχνουμε 1 φλ. σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον. Τέλος το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr