Περί ορέξεως, σερβίρουμε για πρωινό την πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με τυριά από τα χεράκια της Αμαλίας Λογαρά!

Πίτα απλή και νόστιμη. Για πρώτο πιάτο. Μπορείτε ακόμα να την απολαύσετε μ' ένα κρασί ή μια παγωμένη μπύρα. Πάντως, ό,τι κι αν αποφασίσετε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...



bostanistas.gr

Υλικά

  • 1 ½ κιλό φρέσκα κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 - 3 αυγά
  • 2 κούπες τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 2 κούπες τριμμένη γραβιέρα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι 

Εκτέλεση

Τρίψτε τα κολοκυθάκια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, καθώς και το κρεμμύδι. Βάλτε τα σ' ένα σουρωτήρι, αλατίστε τα με λίγο χοντρό αλάτι κι αφήστε να σταθούν 15 - 20 λεπτά. Πατήστε τα, πιέστε με τα χέρια σας πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους. 

Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά, το τυρί, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατέψτε και προσθέστε το λάδι. Ανοίξτε τα φύλλα και κάντε ή ρολά ή στρωτή, όπως την βλέπετε στη φωτογραφία. Ψήστε στους 160 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr