Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και λευκή σοκολάτα να τρελαθείτε από ποιον άλλον; Από τον Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

200 γρ. γάλα
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
200 γρ. πουρέ κολοκύθας
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά και 1 κρόκος
αλάτι
2 κ.γ. μπαχαρικά όπως κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο, τζίντζερ
2 κ.σ. ουίσκι
500 γρ. ψωμί του τοστ σε κύβους 2Χ2
200 γρ. βούτυρο
70 γρ. σταφίδες
180 γρ. λευκή σοκολάτα



Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύουμε το ψωμί με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και τη λευκή σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε τις σταφίδες και την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το ψωμί και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια για να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια του ψωμιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ορθογώνιο 22 x 30.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η πουτίγκα μας και να πάρουνε τα κομμάτια του ψωμιού ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr