Τα ραδίκια τον Νοέμβριο έχουν άφθονη βιταμίνη C, Β1 και Β2 ... Να τα προτιμήσετε με κρέας και ψάρι
Ξέρατε ότι τα... ταπεινά ραδίκια, τόσο τα άγρια όσο και τα ήµερα, είναι εξαιρετική πηγή βιταµίνης C και πολλών ακόµα ευεργετικών συστατικών;
Ξέρατε ότι τα... ταπεινά ραδίκια, τόσο τα άγρια όσο και τα ήµερα, είναι εξαιρετική πηγή βιταµίνης C και πολλών ακόµα ευεργετικών συστατικών;
Πλούσια σε καροτενοειδή καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως κάλιο, νάτριο και µαγνήσιο αλλά και βιταµίνες Β1 και Β2, τα ραδίκια αποτελούν ένα άριστο συνοδευτικό για το κρέας και τα ψάρια.
Επιπλέον, όπως όλα τα χόρτα –και ιδιαίτερα τα άγρια–, είναι πλούσια σε βιταµίνη C, ενώ σύµφωνα µε κλινικές έρευνες θεωρούνται και ιδιαίτερα χρήσιµα για την καταπολέµηση ασθενειών του ήπατος και της χολής. Για να ξεχωρίσετε τα άγρια από τα ήµερα ραδίκια να θυµάστε ότι τα πρώτα έχουν στενά φύλλα, ενώ τα δεύτερα πιο πλατιά. Όποια και αν διαλέξετε πάντως, µην ξεχνάτε ότι πριν τα µαγειρέψετε πρέπει να τα πλύνετε πολύ καλά.
Πηγή: myworld.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr