Σταρότο, δηλαδή ριζότο με σιτάρι, και γαρίδες έχετε φάει;! Θα το δοκιμάσετε γιατί το φτιάχνει τέλεια ο Άκης Πετρετζίκης!

Συστατικά

250 γρ. σιτάρι

1 καρότο

1 πράσο

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κύβο λαχανικών

1.5 λίτρα νερό

ελαιόλαδο

παρμεζάνα

2 κ.σ. ταχίνι

ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι

μαϊντανός ψιλοκομμένο

1 πακέτο γαρίδες 500 γραμμάρια



Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com  για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε καλά καλά το σιτάρι .

Σοτάρουμε καρότο, κρεμμύδι, πράσο, το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιτάρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Ύστερα ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο - λίγο τον ζωμό, όπως ένα ριζότο, και το σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Στο τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αποσύρουμε από την φωτιά....

Αφήνουμε με το καπάκι κλειστό να τελειώσει το φαγητό εκτός εστίας και να χυλώσει.

Μόλις χυλώσει προσθέτουμε 2 κ.σ. ταχίνι ξύσμα και χυμό λεμονιού.

Tip

Καλό είναι να σοτάρετε καλά το σιτάρι γιατί έτσι παίρνει πιο πολύ γεύση...  Οι γαρίδες δεν θέλουν παραπάνω βράσιμο, ούτε πρέπει να μπουν νωρίτερα στο φαγητό γιατί θα γίνουν σαν λάστιχο και δεν θα είναι νόστιμες...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr