Χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και καλή μας όρεξη!

Υλικά συνταγής

4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γραμμ. μανιτάρια
1/4 φλ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
λίγο μαγειρεμένο κοτόπουλο ή άλλο κρέας
3 φλ. τσαγ. χυλοπίτες
1 φλ. τσαγ. ζωμός κότας ή κρέατος
100 γραμμ. ροκφόρ
αλάτι πιπέρι
θυμάρι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος



Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr  για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ροκφόρ στις μισοβρασμένες χυλοπίτες και τον ζωμό. Αλατίζουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρεμώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr