Μακαρονάδα με ψητά ντοματίνια, βότανα και ξυνομυζήθρα Πάρου για να μας τρελάνει φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά συνταγής

Για τα ψητά ντοματίνια

300 γρ. ντοματίνια
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (δυόσμος, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη)
ανθός αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μακαρονάδα

1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
250 γρ. ξυνομυζήθρα Παρου
500 γρ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες.
1 φλ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
αλάτι
πιπέρι
λίγα ψιλοκομμένα βότανα( δυόσμο, φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη) για το σερβίρισμα



Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr  για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Για τα ψητά ντοματίνια

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, τα μυρωδικά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200ºC για 10'-15'.

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σπασμένες τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια με όλα τα ζουμιά τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά για να κάνουμε λίγο πιο αραιή τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένα βότανα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr