Κάρι με αρνί, Ελληνικό και Ινδικό μαζί σε λίγα λεπτά από τον μοναδικό Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σκόνη
500 γραμμάρια αρνί σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 στικ κανέλα
6 άσπρους σπόρους κάρδαμου
1/2 κουταλιά της σούπας γκαράμ μασάλα
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη
ρύζι για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη κι το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι. Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει τηγανίζουμε το αρνί (το οποίο το έχουμε αλέιψει με γκαραμ μασάλα) μέχρι να πάρει χρώμα σε κάθε πλευρά.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τηγναίζουμε μέχρι να ροδίσει, ξύνοντας ταυτόχρονα τα κατακάθια στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τηγναίζουμε για άλλο 1΄.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά που είναι ολόκληρα.
Μαγειρεύουμε για λίγο ή μέχρι οι σπόροι του κάρδαμου να πάρουν λίγο χρώμα και ύστερα προσθέτουμε τα μπαχαρικά σε σκόνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, αλλά προσέχουμε να μην καούν.
Ξαναβάζουμε το αρνί στο τηγάνι. Ρίχουμε ένα ποτήρι νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για νερό ζωμό κρέατος ή λαχανικών) και ανακατεύουμε.
Σε μέτρια φωτιά σιγοβράζουμε για περίπου 10΄-15΄μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr