Ψάρι ψητό σε αρωματικό λάδι, σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο από την Tina Webb για το Κυριακάτικο μεσημεριανό σας!

http://www.gastronomos.gr/images/FOOD/Recipes/2014/july-august-september/sfyrida-me-salata-me-tria-eidi-tomatinia.jpg
gastronomos.gr

Υλικά

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ολόκληρα φύλλα μαϊντανού (ταιριάζει επίσης το φρέσκο εστραγκόν - αν βρούμε) 
  • λίγο ροζ πιπέρι
  • 4 φέτες σφυρίδας (ή άλλου ψαριού, φρέσκου ή κατεψυγμένου)
  • 600 γρ. ντομάτες (ή ντοματίνια)
  • 1 αβοκάντο σε κύβους
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Μερίδες 4Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 10΄

Διαδικασία Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά τα 60 ml ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού και το ροζ πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα φύλλα του μυρωδικού να γίνουν τραγανά. Μεταφέρουμε τα φύλλα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί.

 

Ψήνουμε στο αρωματισμένο λάδι που έμεινε τις φέτες σφυρίδας σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν. Στο μεταξύ, κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες σε χοντρά καρέ (ή τα ντοματίνια στα δύο), το αβοκάντο σε κύβους, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ψάρι με το λάδι του και τα φύλλα μυρωδικού. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr