Ιδού το κορυφαίο σοκολατένιο γλυκό - Όμοιό του δεν έχετε ξαναφάει! Έτοιμο μέσα σε μόλις λίγα λεπτά!
Στην ουσία πρόκειται για μία στρώση σοκολατένιου κέικ, ένα γλάσο σοκολάτας που δίνει το έξτρα σοκολατένιο touch και τη δική σου επιλογή παγωτού (ιδανικά, κρέμα με καραμέλα). Και όλα αυτά μαγειρεμένα και -αν θέλεις- σερβιρισμένα μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Στην ουσία πρόκειται για μία στρώση σοκολατένιου κέικ, ένα γλάσο σοκολάτας που δίνει το έξτρα σοκολατένιο touch και τη δική σου επιλογή παγωτού (ιδανικά, κρέμα με καραμέλα). Και όλα αυτά μαγειρεμένα και -αν θέλεις- σερβιρισμένα μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Τι θα χρειαστείς:
Για το κέικ1 φλ. αλέυρι1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα1 φλ. ζάχαρη1 πρέζα αλάτι1/4 του φλ. βούτυρο1/4 του φλ. ηλιέλαιο (ή οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι)2 κ.σ. κακάο σε σκόνη1/2 του φλ. νερό1/4 του φλ. ξινόγαλα1 αυγό1/2 βανίλια
Για το γλάσο- επικάλυψη1/4 του φλ. βούτυρο2 κ.σ. κακάο2-4 κ.σ. γάλα1/2 του φλ. κάσιους, θρυμματισμένα2 φλ. άχνη ζάχαρη1/2 βανίλιαΈξτρα (και προαιρετικά):Παγωτό με γεύση βανίλιαΣιρόπι καραμέλαςΣαντιγί
Εκτέλεση (Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο απλή είναι)
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, βάζεις το βούτυρο, το ηλιέλαιο, την σκόνη κακάο και το νερό και τα αφήνεις σε μεσαία φωτιά. Μόλις βράσουν αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτεις τα στέρεα υλικά και ανακατεύεις καλά. Ρίχνεις το ξινόγαλα, το αυγό και τη βανίλια και βάζεις το σκεύος στο φούρνο. Το αφήνεις για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς (για να τσεκάρεις αν είναι έτοιμο κάνεις το παραδοσιακό κόλπο με την οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγει με λίγα ψίχουλα).
Όσο το κέικ κρυώνει, θα ασχοληθείς με το γλάσο σοκολάτας. Α, πανεύκολο. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις το βούτυρο, το κακάο και το γάλα.και -μάντεψε- τα αφήνεις να βράσουν. Στην συνέχεια το αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις την άχνη, τα κάσιους και τη βανίλια. Ανακατεύεις και περιχύνεις το μίγμα πάνω από το κέικ και το απλώνεις με μία σπάτουλα.
Ήρθε η ώρα να το σερβίρεις;Προσθέτεις 2 μπάλες παγωτό, σιρόπι καραμέλας και σαντιγί. Ενός λεπτού σιγή και ΒΟΥΡ. Λιποθυμικό σοκ.
Πηγή: cosmopolitan.ge
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr