Ο Άκης Πετρετζίκης μας σερβίρει πρωινό - Έυκολο και γρήγορο σοκολατένιο ψωμί για να μην είναι ποτέ ξανά ίδιο το πρόγευμά μας!

Ένα ψωμί.. όλο γλύκα! Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με βούτυρο και μέλι!



Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής!

Συστατικά:

· 260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 130 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
· 2,5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
· μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
· 4 κουταλιές της σούπας κακάο
· 2 κουταλιές του γλυκού καφέ στιγμής
· 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
· 130 γραμμάρια ζάχαρη
· 1 αυγό
· 360 γραμμάρια γάλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε το ψωμί και με ένα κοφτερό μαχαίρι με δόντια κόβουμε παράλληλες φέτες σε απόσταση περίπου 1-1,5 εκ η μία από την άλλη χωρίς να φτάνουμε μέχρι κάτω. Δεν χωρίζουμε το καρβελάκι μας λοιπόν. Απλά το χαράζουμε μέχρι την κόρα της κάτω μεριάς(η οποία κρατάει το ψωμί μας ενωμένο). Γυρνάμε το ψωμί κατά 90 μοίρες και κάνουμε πάλι χαρακιές κάθετες στις προηγούμενες.
Έτσι λοιπόν έχουμε ένα καρβελάκι που είναι πια σαν σκακιέρα και μπορούμε σηκώνοντάς το να ξεχωρίζουμε τα κομμάτια του.
Το τοποθετούμε πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο μπολ. Με τον τρόπο αυτό "χωρίζουν" τα τετράγωνα κομμάτια και είναι πιο εύκολο να το γεμίσουμε.
Βάζουμε λοιπόν τα τυριά, τα αλλαντικά και την κέτσαπ ανάμεσα στις "φέτες".
Είναι διασκεδαστικό να παραφορτώνουμε και να παραχώνουμε υλικά εκεί μέσα γιατί όταν ψηθεί στο φούρνο και λιώσουν τα τυριά θα μπορούμε να κόβουμε τα κομμάτια με το χέρι μας και να είναι νόστιμα και γεμάτα ένταση.
Ριχνουμε λίγο βούτυρο πάνω στο γεμισμένο καρβελάκι.
Τα κομμάτια της ντομάτας, το βασιλικό και το φρέσκο κρεμμυδάκι τα κρατάμε να τα βάλουμε στο καρβέλι μας αφού το βγάλουμε από το φούρνο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ταψάκι με λαδόκολλα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr