Αυτές είναι οι 10 πιο... «έξυπνες» ευρωπαϊκές πόλεις για μια καλύτερη ζωή! (φωτό)

Αυτές είναι οι πιο "έξυπνες" πόλεις της Ευρώπης που σπάνε "ρεκόρ" στο ζήτημα της χαμηλής εγκληματικότητας, του πράσινου περιβάλλοντος, των "τίμιων" ενοικίων, των υψηλών μισθών και της ισχυρής οικονομίας! 

Αυτές είναι οι πιο "έξυπνες" πόλεις της Ευρώπης που σπάνε "ρεκόρ" στο ζήτημα της χαμηλής εγκληματικότητας, του πράσινου περιβάλλοντος, των "τίμιων" ενοικίων, των υψηλών μισθών και της ισχυρής οικονομίας! Συγκεντρώσαμε τις 10 πόλεις του εξωτερικού για... καλύτερη ζωή και σας προκαλεί να τις εξερευνήσετε!

1. Κοπεγχάγη.

Μια μαγική πόλη που είναι διάσημη για τα "τρελα" υψηλά ποσοστά στο ζήτημα της... ποδηλασίας! Πάνω από το 40% των κατοίκων της κάνουν πετάλι προς τη δουλειά, ακόμα και εάν φορούν κουστούμι! Θεωρείται η πιο "πράσινη" πόλη σε όλη την Ευρώπη, έχοντας βάλει ως στόχο ένα τολμηρό ποσοστό μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025.



2. Στοκχόλμη.

Μια άλλη σκανδιναβική πόλη βρίσκεται στην κορυφή και δεν πρόκειται για... σύμπτωση! Βρέθηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας σταθερή οικονομία και μια φιλοσοφία που κινείται υπερ του περιβάλλοντος. Αρκεί να αναφερεθεί ότι η Στοκχόλμη βρίσκεται στη λίστα με τις 40 πόλεις με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη.

3. Άμστερνταμ.

Το Άμστερνταμ αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Ευρώπης όσον αφορά τη μετακίνηση με τα ποδήλατα και τη μειωμένη ρύπανση. Σχεδόν το 70% της συνολικής κινητικότητας στο Άμστερνταμ γίνεται με τα πόδια ή τους δυο "οικολογικούς" τροχούς...

4. Βιέννη.

Η Βιέννη"σκοράρει" με την έξυπνη διακυβέρνηση και τη ποιοτική ζωή των κατοίκων της. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι η ποιότητα ζωής τους βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά, με την εκπαίδευση, την εγκληματικότητα, την υγεία και τη στέγαση να βρίσκονται στον ιδανικό βαθμό.

5. Παρίσι.

Μια από τις πρώτες μεγάλες πόλεις που ξεκίνησε το πρόγραμμα κοινής χρήσης ποδηλάτων! Παράλληλα, τοΠαρίσι έχει ήδη μετατραπεί σε μια από τις πόλεις με ηλεκτρικά οχήματα, με απώτερο σκοπό τη μείωση της ρύπανσης του πλανήτη.

6. Βερολίνο.

Το Βερολίνο βρέθηκε στη νο1 θέση όσον αφορά την "έξυπνη" οικονομία και το υγιές περιβάλλον του. Την ίδια στιγμή, διαθέτει χαμηλές τιμές ενοικίασης, υψηλούς μισθούς και παραγωγικό εργατικό δυναμικό.

7. Λονδίνο.

Οι επιχειρηματίες διάσημων start-ups εξηγούν ότι το Λονδίνο αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση στην Ευρώπη, καθώς οι συνθήκες είναι παρόμοιες με τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια αξιοζήλευτη πόλη όσον αφορά την οικονομία και την "κινητικότητά" της.

8. Βαρκελώνη.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Βαρκελώνη βρίσκεται μέσα σε αυτή τη λίστα. Εντυπωσιακή είναι η καινοτομία της όσον αφορά τις "πράσινες" πρωτοβουλίες, την αρχιτεκτονική και την τεχνολογία της. Μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει πάνω από 200 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την πόλη.

9. Μόναχο.

Κατέχει υψηλό βαθμό στην οικονομία και την "έξυπνη" καθημερινότητα, ενώ παράλληλα αποτελεί την πόλη με τη χαμηλότερη εγκληματικότητα στη Γερμανία. Επίσης, αποτελεί την παγκόσμια έδρα της Siemens, μιας πολυεθνικής που οδηγεί τις έξυπνες πόλεις προς την τεχνολογική "επανάσταση".

10. Φρανκφούρτη.

Η Φρανκφούρτη φιλοξενεί τον πρώτο "πράσινο" ουρανοξύστη (Commerzbank Tower) του κόσμου και ακολουθεί πρακτικές για καλύτερο περιβάλλον και πιο δυνατή οικονομία. Το μέλλον θα δείξει, εάν θα ανέβει ή θα κατέβει στην "έξυπνη" λίστα...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ