Συγκλονιστικά παϊδάκια γαλοπούλας φρικασέ - Η Gourmet εκδοχή ενός διαιτητικού κρέατος με σταμναγκάθι ή αντίδια αντί για μαρούλι και φυσικά μπόλικο αυγολέμονο‏!

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//AFC17297D393BC114FCCF37D0B007536.jpg

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 κιλό παϊδάκια γαλοπούλας, από το μπούτι

αλάτι, πιπέρι

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, χονδροκομμένα

500 ml ζωμό κοτόπουλου

χυμό από 1 λεμόνι

2 μαρούλια, πλυμένα και χονδροκομμένα

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μαζί με τα κρεμμυδάκια, μέχρι τα παϊδάκια να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό του κοτόπουλου και τον χυμό του λεμονιού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά.

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, προσθέτουμε το μαρούλι. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο
και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr