Ετοιμάστε ένα ελαφρύ βραδινό - Σαλάτα με καρότα και φέτα με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη
Για σήμερα το βράδυ ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει σαλάτα με καρότα και φέτα! Η πιο νόστιμη και δροσιστική σαλάτα του φθινοπώρου!
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το www.akispetretzikis.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Συστατικά
5 καρότα
150 γρ. φέτα κομμένη σε κομμάτια
1/4 κ.γ. κύμινο ολόκληρο
1/4 κ.γ σπόρους κόλιανδρο
1/4 κ.γ γλυκάνισο
ελαιόλαδο
χυμό απο μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βράζουμε λίγο ίσα ίσα για να μπορούμε εύκολα να τα φάμε αλλά να μην γίνουν και πολύ μαλακά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Επειτα τα κόβουμε σε κάθετες πλάγιες φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι που το ζεσταίνουμε καλά στη φωτιά βάζουμε ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε τα αρωματικά για να μυρίσουν όμορφα για 1-2 λεπτά. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τα καρότα σε φέτες, το χυμό λεμονιού και τα φέρνουμε 2 βόλτες.
Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με τα κομμάτια της φέτας.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Who is Who:
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr