Πεντανόστιμο μπέργκερ με μπριζολάκια, μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί από την Tina Webb - Το ιδανικό κολατσιό στην δουλειά μας!
gastronomos.gr
Υλικά
- 2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 2 ψωμάκια (κατά προτίμηση τσιαπάτα - βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2-4 λεπτές φέτες τυρί της αρεσκείας μας
- 5 - 6 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές ροδέλες
Μερίδες 2Προετοιμασία 10' Ψήσιμο 6'
ΔιαδικασίαΖητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τις χοιρινές μπριζόλες σε δύο κομμάτια την καθεμιά και να τις χτυπήσει να λεπτύνουν. Βάζουμε σε ένα ταψί τα μπριζολάκια, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε το κάτω μέρος με τη μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε τα μπριζολάκια, και μοιράζουμε το τυρί και τα αγγουράκια τουρσί. Ψήνουμε τα μπέργκερ για 1 - 2 λεπτά σε τοστιέρα ή στο φούρνο, ίσα να λιώσει το τυρί.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr