Απίθανο φαγητό: Φαρφάλες με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπρόκολο και pesto rosso από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
Εκτέλεση
argiro.gr/
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπρόκολο. Ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 10' με καπάκι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2' λιγότερο από ότι προτείνεται στην συσκευασία.
Κρατάμε 1 φλ. ζωμό ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε.
Τα ρίχνουμε στην σάλτσα. Προσθέτουμε το pesto rosso και το νερό ζυμαρικών. Βράζουμε για για 2-3'.
Αρωματίζουμε με θυμάρι. Ελέγχουμε to αλατοπίπερο. Τρίβουμε την γραβιέρα όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά για να λιώσει.
Σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία φαρφάλε
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
- 10 ντοματίνια
- 250 γρ. μανιτάρια
- 250 γρ. μικρές φούντες μπρόκολο
- 1 φλ. ζωμό κότας
- 2 συσκευασίες pesto rosso
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 200 γρ. γραβιέρα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr