Nα είχαμε τώρα μια τραγανή μπρουσκέτα με ζεστή σαλάτα, ξερά σύκα και μπέικον - Τι λέτε; Ας την φτιάξουμε!

http://m.gastronomos.gr/images/FOOD/Recipes/2014/octomb_novem_decem/fetes-psomiou-prosouto-syka.jpg

gastronomos.gr

Οι τραγανές μπρουσκέτες συνδυάζονται τέλεια με ένα ζεστό πιάτο αλλά οι συγκεκριμένες μόνες τους με το σαλατικό τους, συνθέτουν ένα καλό μεσημεριανό, έτοιμο σε μόλις 15΄! 

Υλικά

  • 4 ξερά σύκα κομμένα στα 4 
  • 60 ml κόκκινο κρασί
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 60 γρ. μπέικον σε καρέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. φύλλα σπανακιού (έτοιμο καθαρισμένο - σε σακούλες στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί, φρυγανισμένες

Προετοιμασία 13΄

Παρασκευή/Μαγείρεμα 2΄

ΔιαδικασίαΜουλιάζουμε τα ξερά σύκα στο κρασί. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι. Ανακατεύουμε ίσα να λαδωθεί το σπανάκι και να μαραθεί λίγο. Στραγγίζουμε τα σύκα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα του τηγανιού. Απλώνουμε τη σαλάτα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμί και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr