Σας έπιασε υπογλυκαιμία; Σας έχουμε τη λύση! Φτιάξτε «τσακ μπαμ» το πεντανόστιμο Fondue σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη! Έτοιμο σε 10 μόνο λεπτά!
Θέλετε γλυκό; Μήπω θέλετε να είναι και σοκολατένιο; Για μια ακόμη φορά ο Άκης Πετρετζίκης θα σώσει την κατάσταση. Μια υπέροχη γλυκιά ιδέα που φτιάχνεται σε 10 μόνον λεπτά!
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το www.akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.
Συστατικά:
400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κούπα Κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας Κρέμα γάλακτος αν χρειαστούν
2-3 κουταλιές σούπας από το αγαπημένο σας λικέρ
λίγους ξηρούς καρπούς τριμμένους
φρούτα της αρεσκείας σας
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα που την έχουμε κάνει μικρά κομμάτια, αφήνουμε για μερικά λεπτά (3-5) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνουμε μέσα το λικέρ και τους ξηρούς καρπούς. Κρατάμε το μείγμα ζεστό σε ένα πυρέξ πάνω από ένα κερί.
Την υπόλοιπη κρέμα την κρατάμε και την προσθέτουμε αν αρχίσει και πήζει το μείγμα μας.
Βουτάμε μέσα τα φρούτα και τα τρώμε…
Who is Who:
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr