Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επιστρατεύει λαχανικά και όσπρια και ετοιμάζει ένα υπέροχο αρωματικό κάρυ - Δοκιμάστε το!!
Η αγαπημένη μας chef, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει στο... λεπτό αρωματικό κάρυ λαχανικών με όσπρια. Ένας έξυπνος τρόπος για να τρώνε και τα παιδιά τα όσπρια ευκολότερα..
Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής!
Υλικά συνταγής
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
1 κ.γ. σπόρους κύμινο
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 σκ. σκόρδο
4 πατάτες κομμένες σε μπουκιές
1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
2 φλ. ανάμεικτα βρασμένα όσπρια, ρεβίθια, φακές, φασόλια (ότι σας έχει περισσέψει)
λίγο φρέσκο τζίντζερ
1 συσκευασία ολόκληρα ντοματάκια
αλάτι
πιπέρι
γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα
λεμόνια για το σερβίρισμα
ρύζι μπασμάτι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Χρησιμοποιούμε ότι όσπριο μας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι ή μίξη βρασμένων οσπρίων.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 6'-8' να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα μπαχαρικά για 1' να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, κρατάμε λίγα σοταρισμένα κρεμμύδια για το γαρνίρισμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, την γλυκοπατάτα και τις βρασμένες πατάτες και αφήνουμε να σοταριστούν για 4'-5' ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ, τις ντομάτες, τα όσπρια και το νερό που κρατήσαμε από τις πατάτες. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό η ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Ανακατεύουμε λίγη σάλτσα από το κάρυ λαχανικών με στραγγιστό γιαούρτι.
Σερβίρουμε ρύζι μπασμάτι με κάρυ λαχανικών και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα γιαούρτι.
Γαρνίρουμε με τα τηγανισμένα κρεμμύδια, με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τέταρτα λεμονιού.
Who is Who:
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr