Να είχαμε ένα γλυκό τώρα... Ο Βαγγέλης Δρίσκας θα δώσει τη λύση! Τάρτες με φράουλες...
Ας είμαστε σοβαροί... κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια τάρτα με φράουλα! Ειδικά αν η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα!
Ευχαριστούμε θερμά τον Βαγγέλη Δρίσκα και το www.driskas.gr για την παραχώρηση της συνταγής!
Υλικά για 8 τάρτες:
1 φύλλο κουρού
1/2 κιλό φράουλες
1/2 λίτρο γάλα
4 κρόκους
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας αλεύρι
2 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
1 δόση βανίλια
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση:
Κόβετε 8 δίσκους από το φύλλο κουρού (στη διάμετρο της φόρμας) και απλώνετε τη ζύμη σε 8 αντικολλητικά φορμάκια για τάρτες. Ψήνετε στους 180ο C για 15-20 λεπτά. Ζεσταίνετε το γάλα και παράλληλα χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ρίχνετε στο μείγμα σιγά σιγά το ζεστό γάλα. Ανακατεύετε και το ξαναβάζετε στη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν κρυώσει η κρέμα, την αδειάζετε στις ψημένες τάρτες και βάζετε επάνω τις φράουλες. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και σερβίρετε.
Who is Who:
Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr