Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας έχει την συνταγή της ημέρας: Ιδού μια πεντανόστιμη & λαχταριστή τάρτα με σπαράγγια & μανούρι!

Αφήνουμε  τη σφολιάτα να ξεπαγώσει και την απλώνουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Την τρυπάμε σε  όλη την επιφάνεια με πιρούνι για να μη φουσκώσει και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά.


Υλικά για 4 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας400 γρ. μανούρι τριμμένο4 ντομάτες 500 γρ. σπαράγγια2 κίτρινες ή κόκκινες πιπεριές1 βαζάκι πολτό από πράσινες ή μαύρες ελιές1 κουτ.σούπας. βασιλικό ξερό ή 2 κουτ.σούπας. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο¼ φλ. ελαιόλαδοαλάτι, πιπέριηλιέλαιο και αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση

  • Αφήνουμε  τη σφολιάτα να ξεπαγώσει και την απλώνουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Την τρυπάμε σε  όλη την επιφάνεια με πιρούνι για να μη φουσκώσει και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά. Μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο, την ξανατρυπάμε με το πιρούνι για να ξεφουσκώσει όπου ενδεχομένως έχει φουσκώσει πολύ.
  • Όση ώρα ψήνεται η σφολιάτα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το βασιλικό και τις αφήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Στη συνέχεια βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Απλώνουμε τον πολτό της ελιάς στη ψημένη σφολιάτα, ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε με τη σειρά πάνω από τον πολτό. Συνεχίζουμε με μανούρι το οποίο στρώνουμε πάνω από τις ντομάτες και τέλος απλώνουμε τις σοταρισμένες πιπεριές και τα σπαράγγια. louis vuitton borse , christian louboutin uk , Louboutin Uk , Sac Louis Vuitton Pas Cher
  • Βάζουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα ή με αρκετή ρόκα ψιλοκομμένη και ντρέσσινγκ ελαιόλαδου με μπαλσάμικο.

Who is Who:


Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr