Υποφέρετε από Φθινοπωρινή τριχόπτωση; Τι θα φάτε για να μην πέσει τρίχα κάτω!‏

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εκτός από τα φύλλα των δέντρων αρχίζουν να πέφτουν και τα μαλλιά μας. Η μεγάλη τριχόπτωση το φθινόπωρο είναι μια φυσιολογική διαδικασία η οποία ξεκινάει συνήθως στο τέλος του Αυγούστου και διαρκεί περίπου 3 μήνες. Ωστόσο, το πόσα μαλλιά θα χάσει κανείς είναι κάτι που μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες.

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εκτός από τα φύλλα των δέντρων αρχίζουν να πέφτουν και τα μαλλιά μας. Η μεγάλη τριχόπτωση το φθινόπωρο είναι μια φυσιολογική διαδικασία η οποία ξεκινάει συνήθως στο τέλος του Αυγούστου και διαρκεί περίπου 3 μήνες. Ωστόσο, το πόσα μαλλιά θα χάσει κανείς είναι κάτι που μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες.

http://www.boro.gr/contentfiles/photos/diatrofh/trixo.jpg

Μπορούμε λοιπόν να πούμε «αντίο» στην τριχόπτωση; Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της τριχόπτωσης, παρέχοντας στον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, πολύτιμα για την υγεία των μαλλιών μας.

Πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας: οι πρωτεΐνες αποτελούν το κύριο δομικό συστατικό της τρίχας. Έτσι, επιλέγοντας άπαχα κομμάτια κρέατος και πουλερικών, ψάρια, αυγά, ημιαποβουτυρωμένο γάλα και γαλακτοκομικά, θα δώσετε στον οργανισμός σας τις απαραίτητες πρωτεΐνες για το «χτίσιμο» υγιών μαλλιών, αναφέρει το nutrimed.gr

Τι θα λέγατε για σολομό; Η υψηλή του περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα το καθιστά έναν αληθινό σουπερ σταρ για τα μαλλιά σας. Τα ω3 λιπαρά οξέα βοηθάνε την τρίχα να αναπτυχθεί, ενώ αποτελούν ένα φυσικό έλαιο που διατηρεί τον θύλακα της τρίχας ενυδατωμένο. Μπορείτε να καταναλώνετε σολομό ή κάποιο άλλο ψάρι πλούσιο σε ω3 όπως οι σαρδέλες και το σκουμπρί 1-2 φορές την εβδομάδα.

Πείτε «ναι» στα γαλακτοκομικά. είναι τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ) και η βιταμίνη D, οι οποίες φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της τρίχας.

Αγαπήστε τα καρύδια, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα, ενώ περιέχουν και υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που θα προστατέψει τα κύτταρα της τρίχας, βοηθώντας τη να αναπτυχθεί. Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάτε το «μέτρο», καθώς τα καρύδια είναι πλούσια σε θερμίδες. Συνδυάστε 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 2 καρύδια και 1 κ. γλυκού μέλι, και απολαύστε ένα θρεπτικό σνακ- σύμμαχο για την υγεία των μαλλιών σας.

Αυγά: μια τροφή που συνδυάζει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας με σημαντικά μέταλλα, όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και το θείο, συστατικά – κλειδιά για την διατήρηση των μαλλιών σας.

… και για τους χορτοφάγους, τροφές όπως οι φακές, τα κόκκινα φασόλια, το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς περιέχουν συστατικά όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ και το β- καροτένιο, τα οποία θα ενισχύσουν την ενυδάτωση του θύλακα της τρίχας, και τη σωστή ανάπτυξη. Παράλληλα, κάνοντας τους σωστούς συνδυασμούς τροφίμων μπορείτε να αυξήσετε την απορρόφηση κάποιων θρεπτικών συστατικών όπως ο φυτικός σίδηρος και να προσλάβετε απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία βρίσκονται στο κρέας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr