Οι ''14'' της διαθεσιμότητας στην Ξάνθη ανοίγουν το δρόμο για όλη την Ελλάδα. Θα πληρώνονται όλο το μισθό τους;

Το παράδειγμα των εργαζομένων της διαθεσιμότητας του Δήμου Ξάνθης ακολουθούν πλέον εργαζόμενοι Δήμων από όλη τη χώρα.

Το παράδειγμα των εργαζομένων της διαθεσιμότητας του Δήμου Ξάνθης ακολουθούν πλέον εργαζόμενοι Δήμων από όλη τη χώρα.


Μετά την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου της Ξάνθης που υποχρεώνει το Δήμο Ξάνθης να διατηρήσει στη δυναμή του τους 14 υπαλλήλους που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα, άνοιξε ο δρόμος για αντίστοιχες διαταγές σε δικαστήρια της χώρας.

Ήδη «φρένο» στη διαθεσιμότητα έβαλε το Πρωτοδικείο Κοζάνη, δικαιώνοντας προσωρινά 17 εργαζόμενους της διαθεσιμότητας, όπως επίσης και το δικαστήριο της Πάτρας που διατηρεί προσωρινά στην εργασία τους, 34 υπαλλήλους.

Πώς θα πληρωθούν οι υπάλληλοι στην Ξάνθη;

Η υπόθεση έχει ακόμη συνέχεια ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το θέμα που προέκυψε με τη μισθοδοσία των εργαζομένων που παραμένουν προσωρινά στη δουλειά τους, αν δηλαδή θα αμείβονται με το 75% του μισθού τους ή με τον πλήρη μισθό. Τελικά μετά διαβουλεύσεις του Δήμου Ξάνθης με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, έγινε γνωστό – όπως αναφέρθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ3- ότι θα πληρώνονται με το 100% του  μισθού τους, κάτι που θα συμπαρασύρει και όσους δικαιώνονται προσωρινά στην υπόλοιπη χώρα.

Εξαιτίας όμως, της αναταραχής που προκλήθηκε, οι 14 υπάλληλοι της Ξάνθης, θα πληρωθούν στις 27 του μήνα αντί για τις 21 που ήταν προγραμματισμένο να πληρωθούν...

Πηγή: xanthipress.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ