Ο Μόντι απέρριψε την πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι-δεν κατεβαίνει υποψήφιος

Ο Μόντι απέρριψε την πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να ηγηθεί της κεντροδεξιάς στις εκλογές του Φεβρουαρίου. Aνακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Φεβρουαρίου στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Ρώμη. Δήλωσε όμως, ότι δεν απορρίπτει μία νέα θητεία στην πρωθυπουργία, «σε περίπτωση που μου το ζητήσουν τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την ατζέντα μου».

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Μάριο Μόντι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Ρώμη.

Δήλωσε όμως, ότι δεν απορρίπτει μία νέα θητεία στην πρωθυπουργία, «σε περίπτωση που μου το ζητήσουν τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την ατζέντα μου».
 
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο Μόντι απέρριψε την πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να ηγηθεί της κεντροδεξιάς στις εκλογές του Φεβρουαρίου. «Πρώτα μού ζήτησε να ηγηθώ της συντηρητικής παράταξης και στην συνέχει κατέκρινε τους φόρους που επέβαλλα», είπε ο Μόντι, εξηγώντας την απόφασή του.
 
«Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να παρακολουθήσει την πορεία της σκέψης του», πρόσθεσε.
 
«Η Ιταλία ξεπέρασε μια δραματική κατάσταση. Σήμερα είναι εύκολο να ξεχάσουμε την δραματικότητα εκείνων των στιγμών. Μέσα σε έναν χρόνο, πιστεύω, οι πολίτες της μπορούν και πάλι να βαδίζουν με ψηλά το κεφάλι και καταφέραμε να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση χωρίς να προσφύγουμε σε έκτακτες βοήθειες από την Ευρώπη ή το ΔΝΤ», δήλωσε ο Μόντι.
 
«Η παράλληλη μοίρα χωρών που δεν τα κατάφεραν μόνο με τις δυνάμεις τους ενισχύουν την πεποίθηση ότι πράξαμε ορθώς», τόνισε ο ίδιος.
Σε σχέση με το πολιτικό του πρόγραμμα, ο πρώην Πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα είναι προσβάσιμο μέσω Διαδικτύου, με τον τίτλο «Να αλλάξει η Ιταλία και να Αναμορφωθεί η Ευρώπη».

Κύρια σημεία της «ατζέντας Μόντι» θα αποτελέσουν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η Ευρώπη και η διατήρηση της μέχρι τώρα πορείας, προκειμένου να αποφευχθούν οπισθοχωρήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ