Aν ο Nτεπαρντιέ έφερνε τα λεφτά στην Ελλάδα - Ένα άρθρο του Δημήτρη Παφίλα
του Δημήτρη ΠαφίλαΤα Χριστούγεννα έφθασαν και ο πόλεμος επιβίωσης ατόμων, νοικοκυριών, επιχειρήσεων συνεχίζεται. Λόγω εορτών, αλλά και του πολέμου έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Βγενόπουλος ότι, δεν έχει νόημα να εξετάσουμε ποιοι έφταιξαν που φθάσαμε έως εδώ.
του Δημήτρη Παφίλα
Τα Χριστούγεννα έφθασαν και ο πόλεμος επιβίωσης ατόμων, νοικοκυριών, επιχειρήσεων συνεχίζεται. Λόγω εορτών, αλλά και του πολέμου έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Βγενόπουλος ότι, δεν έχει νόημα να εξετάσουμε ποιοι έφταιξαν που φθάσαμε έως εδώ.
Κυριολεκτικά, δεν έχουν σημασία τα λόγια πλέον, όπως πρόσθεσε.
Στην ανεπτυγμένη Γαλλία η κυβέρνηση καταφέρεται εναντίον του Ντεπαρντιέ διότι με τα υψηλά εισοδήματα διάλεξε το Βέλγιο, προκειμένου να αποφύγει το 75% των φόρων.
Εναντίον του Γάλλου ηθοποιού καταφέρθηκε και η αριστερή Λιμπερασιόν. Ο κάθε Ντεπαρντιέ δεν έβγαλε τα χρήματα παρέα με τον σημερινό Γάλλο υπουργό Οικονομικών, ούτε με τον προηγούμενο.
Οι «αριστερές» ή «σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις θέλουν
να πληρώσουν και οι πλούσιοι τα ελλείμματα με υψηλή φορολογία.
Οι πλούσιοι, όμως, δεν θέλουν και έφυγαν από την Γαλλία αγοράζοντας ακίνητα σε Λονδίνο, σπίτια στο Βέλγιο.
Το ίδιο συνέβαινε και θα συμβαίνει, όχι μόνο στην Γαλλία, αλλά σε κάθε ανεπτυγμένη ή όχι γωνιά του πλανήτη. ( βλέπε Αργεντινή 2001)
Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα ; Πριν μπατάρει το «πλοίο», με τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου για πρόθεση φορολόγησης καταθέσεων έφυγαν 30 δισ. ευρώ. Έκλεισε το «μάτι» και έφυγαν οι εύποροι.
Πέρσι με το πανικό ακόμη και η μεσαία τάξη αναγκάστηκε ή καλύτερα «σπρώχθηκε» από τις Κασσάνδρες να πάρει τις οικονομίες από τις τράπεζες. Οι μόνοι χαμένοι της υπόθεσης ήταν οι ομολογιούχοι και μερικοί μέτοχοι τραπεζών. Τι σημαίνουν αυτά ; Ότι όσοι έβγαλαν χρήματα είναι προδότες, ότι δεν έχουν «μπαλάκια», όπως έγραψε η Λιμπερασιόν, ή ότι ενδιαφέρθηκαν μόνο για το «τομάρι» τους ; Από το κυνήγι «μαγισσών», χαμένοι θα βγούμε όλοι μας. Αν προτείναμε στο Ντεπαρντιέ να φέρει τα λεφτά στην Ελλάδα μ ένα χαμηλό φόρο, του δίναμε χώρους να κάνει ταινίες κλπ, δεν θα είχε «μπαλάκια» ;
Θα του λέγαμε όχι, γιατί «δουλεύουμε» με Λούλα και Τσάβες ;
Τα 10000 ευρώ και τα 100.000 ευρώ που έχουν δυο διαφορετικά
άτομα, έχουν την ίδια αξία για τον καθένα. Ο ένας ικανοποιεί τις ανάγκες του με 10 χιλ. και ο άλλος μπορεί να έχει την ευθύνη πληρωμής άλλων 30-50 ατόμων. Όλα τα παραπάνω φυσικά καμία σχέση δεν έχουν μ’ ότι έγινε ,με την παρωδία της λίστας Λαγκάρντ. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να κατηγορήσει ένα εργαζόμενο που προσπάθησε να σώσει τις οικονομίες ζωής. Όσο για τους πλούσιους δεν υπάρχει μόνο ο υψηλός φόρος 75%, αλλά περισσότεροι από δέκα τρόποι για να τους πάρεις έσοδα αφού φέρουν- με μια αμνηστία- τα λεφτά στην Ελλάδα.
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr