Υπέκυψε στα τραύματά της η νεαρή Ινδή που δέχτηκε φρικιαστική ομαδική κακοποίηση

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ασθενής εξέπνευσε στις 4:45 π.μ. (τοπική ώρα) στις 29 Δεκεμβρίου του 2012. Η οικογένειά της βρισκόταν δίπλα της», δήλωσε ο Κέλβιν Λοχ, διευθυντής του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν το κορίτσι. Έξι άνδρες της επιτέθηκαν μέσα σε λεωφορείο σε συνοικία του Νέου Δελχί, τη χτύπησαν με σιδηρολοστούς, τη βίασαν και στη συνέχεια την πέταξαν έξω από το όχημα ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει.

Υπέκυψε στο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης η 23χρονη ινδή φοιτήτρια που είχε υποστεί σοβαρότατους τραυματισμούς από την αποτρόπαια ομαδική κακοποίηση που δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες στην πατρίδα της.

Έξι άνδρες της επιτέθηκαν μέσα σε λεωφορείο σε συνοικία του Νέου Δελχί, τη χτύπησαν με σιδηρολοστούς, τη βίασαν και στη συνέχεια την πέταξαν έξω από το όχημα ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει.
 
Το άγριο περιστατικό προκάλεσε κύμα βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην ινδική πρωτεύουσα για τη έλλειψη μέτρων προστασίας των γυναικών στη χώρα.

Η μεταφορά της κοπέλας από την Ινδία στο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης είχε κριθεί απαραίτητη λόγων των εξελιγμένων τεχνολογικών δυνατοτήτων του στις μεταμοσχεύσεις.
 
Η 23χρονη αντιμετώπιζε σοβαρότατα, πολλαπλά προβλήματα και η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ασθενής εξέπνευσε στις 4:45 π.μ. (τοπική ώρα) στις 29 Δεκεμβρίου του 2012. Η οικογένειά της βρισκόταν δίπλα της», δήλωσε ο Κέλβιν Λοχ, διευθυντής του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν το κορίτσι.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η έντονη κατακραυγή που προκάλεσε το μαρτύριο της άτυχης νεαρής και η ένταση των διαμαρτυριών που ξέσπασαν στη χώρα της ανάγκασαν τον υπουργό Εσωτερικών Σούσιλ Κουμάρ Σίντε να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει την Ινδία χώρα «πιο ασφαλή για τις γυναίκες» και εξετάζει την επιβολή μιας αυστηρότερης τιμωρίας για ειδικές περιπτώσεις βιασμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συζητά τη θανατική ποινή.
 
Οι οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών εκτιμούν ότι ο μισογυνισμός εξακολουθεί να βασιλεύει σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και ότι η Ινδία καθυστερεί να λάβει μέτρα κατά των επιθέσεων και των βιασμών, των οποίων ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε από το 1990 έως το 2008.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ