Επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα- Σταδιακή Βελτίωση από την Πρωτοχρονιά

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ισχυρότατες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους. Παράλληλα οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν αισθητά, ιδιαίτερα στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα. Μικρή βελτίωση από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα παρουσιάσει ο καιρός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τις καιρικές συνθήκες να γίνονται πιο ήπιες.

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ισχυρότατες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους. Παράλληλα οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν αισθητά, ιδιαίτερα στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα.

Για το Σάββατο, τα εντονότερα φαινόμενα, κυρίως μετά το μεσημέρι, θα εντοπίζονται στη Θεσσαλία, στην Κεντρική-Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου θα είναι πολύ ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Β. Ελλάδας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης. Πολύ θυελλώδεις (9 μπ.) βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις (7-8 μπ.) άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων στα υπόλοιπα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.


Την Κυριακή 30/12 ο καιρός στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα σταδιακά θα βελτιωθεί αισθητά. Στις υπόλοιπες περιοχές η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με έντονες βροχοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική-Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην Κρήτη, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μπ.) και κατά τόπους θυελλώδεις (8 μπ.). Η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει πτώση.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/12 αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιότερα ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν αρκετά ενισχυμένοι. Πιο συγκεκριμένα:

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν οι εντοντότερες βροχοπτώσεις και ιδαίτερα στα ορεινα τμήματα των περιοχών που αναφέρονται καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη χιονιού και παγετός. Επίσης, σημαντικά προβλήματα θα δημιουργήσουν οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από σήμερα κι έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι άστατος και χειμωνιάτικος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ το σκηνικό θα αλλάξει την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, καθώς η συννεφιά θα υποχωρήσει δίνοντας τη θέση της στον ήλιο. 

Μικρή βελτίωση από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα παρουσιάσει ο καιρός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τις καιρικές συνθήκες να γίνονται πιο ήπιες.

Τη Δευτέρα στο νότιο Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Από τις μεσημεριανές ώρες θα έχουμε εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο της τάξης των δύο βαθμών Κελσίου. Στην Αθήνα υπάρχει πιθανότητα βροχής κυρίως τις πρωινές ώρες, αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος. Ωστόσο τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός με αρνητικές θερμοκρασίες. Την Πρωτοχρονιά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στην Αθήνα μάλιστα θα φτάσει ακόμη και τους 15 βαθμούς. Ωστόσο, η πρώτη μέρα του χρόνου θα βρει τα Δωδεκάνησα με πολλές βροχές

Η κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα δεν θα υποχωρήσει πριν από την Τρίτη.

Πηγή: meteo.gr με πληροφορίες από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας espressonews

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ