Γιατί οι σημερινές γυναίκες δεν μένουν εύκολα έγκυες;
Αν είστε από αυτές που θέλετε να αποκτήσετε παιδί αλλά είναι μάλλον δύσκολη υπόθεση για σας, εξετάστε όλους τους παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στην υπογονιμότητά σας. Εκτός από σοβαρά ιατρικά ζητήματα υπάρχουν και άλλες παράμετροι που ενδεχομένως να μη σας αφήνουν να ακούσετε το κλάμα ενός μωρού.
Αν είστε από αυτές που θέλετε να αποκτήσετε παιδί αλλά είναι μάλλον δύσκολη υπόθεση για σας, εξετάστε όλους τους παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στην υπογονιμότητά σας.
Διαβάστε γιατί οι σύγχρονες γυναίκες δεν μένουν εύκολα έγκυες
Ορισμένοι παράγοντες μπορεί να ανατρέψουν τα σχέδιά σας και να μη σας επιτρέπουν να αποκτήσετε εύκολα ένα παιδί.
Εκτός από σοβαρά ιατρικά ζητήματα υπάρχουν και άλλες παράμετροι που ενδεχομένως να μη σας αφήνουν να ακούσετε το κλάμα ενός μωρού.
Μεταξύ των ιατρικών προβλημάτων μπορεί να είναι:
• Ανωμαλίες ωορρηξίας
• Βλάβη στις σάλπιγγες
• Ενδομητρίωση
• Προβλήματα της μήτρας
Και η ηλικία όμως είναι βασικός παράγοντας για τη σύλληψη. Οι περισσότερες γυναίκες στρέφονται τα τελευταία χρόνια στην καριέρα και παραμελούν την τεκνοποίηση. Αυτή η καθυστέρηση όμως ενέχει πολλούς κινδύνους καθώς οι πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης μειώνονται δραματικά.
Ο αριθμός αλλά και η ποιότητα των ωαρίων “πέφτουν” σημαντικά μετά τα 30 έτη με αποτέλεσμα η πολυπόθητη σύλληψη να έρχεται με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία.
Όμως είναι και άλλοι παράγοντες που μπορεί να σας δυσκολέψουν:
Το κάπνισμα. Βλάπτει όχι μόνο ολόκληρο τον οργανισμό σας αλλά ιδιαιτέρως το αναπαραγωγικό σας σύστημα καθώς επηρεάζει τον τράχηλο, τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες και φυσικά τα ωάρια.
• Το αλκοόλ. Αν πίνετε πολύ μειώνεται η πιθανότητα να συλλάβετε καθώς δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην ωορρηξία που σκοτώνουν τη γονιμότητα.
• Ο καφές. Η καφεϊνη μπορεί να αυξήσει την παραγωγή οιστρογόνων αλλά και να προκαλέσει βλάβες στις σάλπιγγες.
• Το άγχος της καθημερινότητας. Το στρες είναι επίσης παράγοντας που επηρεάζει τη γονιμότητα καθώς φέρνει προβλήματα στην ωορρηξία συνεπώς έχουμε δυσκολίες στη σύλληψη.
Πηγή:iatropedia.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr