Ομοφυλόφιλοι επίσκοποι; Ένα άρθρο της Χριστίνας Πουλίδου

Η σύνοδος των επισκόπων της Αγγλικανικής Εκκλησίας αποφάσισε ότι οι ομοφυλόφιλοι ιερείς μπορούν να γίνουν επίσκοποι, εφόσον υποσχεθούν ότι θα παραμείνουν άγαμοι.

Γράφει η Χριστίνα Πουλίδου

Η σύνοδος των επισκόπων της Αγγλικανικής Εκκλησίας αποφάσισε ότι οι ομοφυλόφιλοι ιερείς μπορούν να γίνουν επίσκοποι, εφόσον υποσχεθούν  ότι θα παραμείνουν άγαμοι.

Η σχετική διατύπωση, αναφέρεται στον βρετανικό τύπο, θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς (με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι περνούν από έλεγχο του βιογραφικού τους και προσωπικές συνεντεύξεις) οι ενδιαφερόμενοι για τον επισκοπικό θρόνο μπορεί να ερωτηθούν για την πρότερη σεξουαλική τους ζωή, ή αν έχουν μετανοήσει που είχαν ομοφυλοφιλικές σχέσεις… Η σχετική απόφαση πάντως βάλλεται εκατέρωθεν – οι μεν θεωρούν ότι είναι «ανεφάρμοστη» και «διχαστική», οι δε πιστεύουν ότι θα προκαλέσει σύγχυση χωρίς να ανοίγει τις πύλες της Εκκλησίας στους ομοφυλόφιλους, τους ομο-ετεροφυλόφιλους και τις λεσβίες. Υπενθυμίζεται, ότι η Αγγλικανική Εκκλησία προήλθε από σχίσμα της Καθολικής Εκκλησίας τον 16ο αιώνα (όταν ο Πάπας αρνήθηκε να δεχθεί την ακύρωση του γάμου του Ερρίκου του 8ου)και έχει κάπου 85 εκ.πιστούς παγκοσμίως.

Αναδημοσίευση από το protagon.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ