Αλέξης Τσίπρας: εικόνες ντροπής που θυμίζουν την κατοχή είδαμε χθες αλλά είναι η αλήθεια στην Ελλάδα του 2013

Την άμεση διόρθωση του «λάθους» του ΔΝΤ από την κυβέρνηση ζήτησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.



Την άμεση διόρθωση του «λάθους» του ΔΝΤ από την κυβέρνηση ζήτησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.

«Είπαμε –και το λέμε και τώρα- είπαμε ότι αυτή η πολιτική είναι λάθος και βγαίνουν τώρα οι ίδιοι και λένε ότι ήταν λάθος. Βγήκαν οι ίδιοι, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και είπαν, κάναμε λάθος. Ε, αφού κάνατε λάθος, γιατί το συνεχίζετε, είναι η απάντηση. Πού είναι η κυβέρνηση να βγει και να πει ότι κάνατε λάθος, ελάτε εδώ, πού είναι ο λογαριασμός; Θα δώσουμε πίσω τις συντάξεις στους συνταξιούχους, αφού κάνατε λάθος. Αφού είναι λάθος ο πολλαπλασιαστής, σας βγάζει ύφεση, να δώσουμε πρώτα σ΄ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Εμείς λοιπόν αυτό διεκδικούμε και αυτό θα κάνουμε. Αφού κάνατε λάθος, το λάθος να διορθωθεί και απαιτούμε τώρα να διορθωθεί», δήλωσε ο κ.Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Έθνος.

«Πάει σήμερα ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Τι θα τους πει; Κάνατε λάθος, ευχαριστώ, συνεχίζουμε; Συνεχίστε το λάθος; Το λάθος αυτό στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές. Δεν μιλώ για την απελπισία, την απόγνωση, για τις αυτοκτονίες. Μιλώ για τους ανθρώπους που ζουν μέσα στη θλίψη και στην ανέχεια. Αυτό το λάθος λοιπόν ή θα διορθωθεί ή θα συνεχίζουμε να ζούμε με το λάθος», προσέθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις χθεσινές εικόνες των εκατοντάδων πολιτών που συνωστίστηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου παραγωγοί λαϊκών αγορών μοίρασαν δωρεάν οπωροκηπευτικά, κάνοντας λόγο για «εικόνες ντροπής».

«Είναι ντροπή για τη χώρα μας να ζούμε αυτές τις σκηνές, σκηνές που θυμίζουν την εποχή της πείνας, της περίοδο της Κατοχής. Και ειδικότερα είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι, οι απόμαχοι αυτής της ζωής, οι συνταξιούχοι να ζουν ως επαίτες», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Οσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «η δημόσια περιουσία, όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη να περάσουν στα ασφαλιστικά Ταμεία, να στηριχτούν τα ασφαλιστικά Ταμεία, να μην υπάρχει κίνδυνος αύριο να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις. Γιατί μετά το PSI το λεγόμενο το κούρεμα τα έχουν διαλύσει τα ασφαλιστικά Ταμεία».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι να ζουν ως επαίτες» και συμπλήρωσε ότι «η εικόνα της Ελλάδας είναι τα χέρια που σηκώθηκαν για να πάρουν μια σακούλα τρόφιμα».

Παράλληλα, δήλωσε ότι στόχος του είναι η αποκατάσταση των συντάξεων στα πρότερα επίπεδο προ του μνημονίου σταδιακά, η επανόρθωση δηλαδή των περικοπών των συντάξεων με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους δεν είναι λαϊκισμός.

«Είναι το μέσο για να βγούμε από την κρίση. Αυτό πιστεύουμε εμείς», σημείωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ