Επίσημα η ΕΛΑΣ: δεν δείραμε τους 4 συλληφθέντες νεαρούς - Ανταλλάξαμε μπουνιές κατα την σύλληψη

Οπως σημείωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Στάθης, ο τραυματισμός τους και τα σημάδια που έφεραν στο πρόσωπο, προκλήθηκαν κατά τη συμπλοκή «σώμα με σώμα» κατα την επιχείρηση σύλληψής τους. Όπως είπε ο Π. Στάθης, υπήρξε σωματική πάλη, αντίσταση δραστών, πτώση στο έδαφος, και κύλισμα, ενώ οι συλληφθέντες είχαν μώλωπες πριν οδηγηθούν στο Τμήμα.



Αποτέλεσμα της συμπλοκής με τους αστυνομικούς κατά την επιχείρηση σύλληψής τους, είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα τραύματα των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αποτέλεσμα της συμπλοκής τα τραύματα των συλληφθέντων. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η ΕΛΑΣ παρουσίασε το πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, απορρίπτοντας ουσιαστικά τις καταγγελίες περί βασανισμού των τεσσάρων συλληφθέντων, αναφέρει τη εφημερίδα το Έθνος.

Οπως σημείωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Στάθης, ο τραυματισμός τους και τα σημάδια που έφεραν στο πρόσωπο, προκλήθηκαν κατά τη συμπλοκή «σώμα με σώμα» κατα την επιχείρηση σύλληψής τους. Όπως είπε ο Π. Στάθης, υπήρξε σωματική πάλη, αντίσταση δραστών, πτώση στο έδαφος, και κύλισμα, ενώ οι συλληφθέντες είχαν μώλωπες πριν οδηγηθούν στο Τμήμα. Επίσης, ανάφερε, οι συλληφθέντες δεν δέχτηκαν να τους εξετάσει ιατροδικαστής.

Παράλληλα με την ιατροδικαστική έρευνα, όπως είπε ο Π. Στάθης, δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υπόθεσεων για ενδελεχή έρευνα των καταγγελιών περί κακοποίησης των συλληφθέντων. Η δοικητιική έρευνα -τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα- ολοκληρώθηκε, ενώ συνεχίζεται η προδικαστική έρευνα. Οι τρείς συνελήφθησαν στη Βέροια και ο τέταρτος συνελήφθη, χωρίς να αντισταθεί στην Κοζάνη και δεν έφερε κακώσεις.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του πορίσματος, ο κ. Στάθης επικαλέστηκε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που μιλούν για πάλη σώμα με σώμα μεταξύ των ληστών και των αστυνομικών, στο σημείο ακινητοποίησής τους, προκειμένου να συλληφθούν και να απελευθερωθεί ο γιατρός που κραστούσαν όμηρο. Του λόγου το αληθές, σύμφωνα με την αστυνομία, επιβεβαιώνεται και από τις πρώτες φωτογραφίες που έβγαλαν στους συλληφθέντες αμέσως μόλις τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Κοζάνης.

Ο Π. Στάθης δήλωσε ακόμη ότι από τις φωτογραφίες που υπάρχουν από την σύλληψη των δραστών, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη συμπλοκής στο πεδίο. Στην Α.Δ. Βέροιας οι συλληφθέντες φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό στις 13.11 της 1ης/2 και στις 13.30 με ψηφιακή μηχανή. Οι φωτογραφίες εστάλησαν στις 13.45 μέσω υπηρεσιακού μέιλ στην Αντιτρομοκρατική.

Ένας εκ των συλληφθέντων, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Βέροιας, όπου υπήρξε εμπεριστατωμένη ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του.

Πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα
Πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε μετά το πόρισμα για τον τραυματισμό των ληστών της Κοζάνης και κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν επιφυλάξεις για το πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στις οποία απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σε δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου παρατήρησε πως είναι απορίας άξιο πώς ένα κόμμα που δηλώνει κοινοβουλευτικό, επιμένει να θεωρεί πιο αξιόπιστους τους ισχυρισμούς κατηγορουμένων για ένοπλες ληστείες και τρομοκρατικές ενέργειες, από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία της Αστυνομίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί τις ευθύνες του και «να απολογηθεί τουλάχιστον για τον χαρακτηρισμό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια,ως "νεοναζί" και των αστυνομικών ως "βασανιστών"». Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και η απρέπεια έχουν τα όριά τους, τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη με την οποία συνέστησε επιφυλακτικότητα έναντι του πορίσματος της ΕΛ.ΑΣ..
«Η αλληλεγγύη των Σωμάτων Ασφάλειας μεταξύ τους είναι επίσης γνωστή», πρέπει «να είμαστε καχύποπτοι και να κρατάμε μικρό καλάθι», εκτίμησε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Δημόσιας Τάξης: Επίδειξη αμετροέπειας από το ΣΥΡΙΖΑ
Από την πλευρά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για επίδειξη αμετροέεπειας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμα επίδειξη αμετροέπειας, επιμένει να θεωρεί με το ζόρι «βασανιστές» τους Έλληνες αστυνομικούς και να μην έχει το κουράγιο να παραδεχθεί τουλάχιστον το λάθος του, να εξάγει συμπεράσματα πριν την διεξαγωγή έρευνας, τα ευρήματα της οποίας τον διέψευσαν.

Απάντηση 1η: Από συστάσεως ελληνικού κράτους ο πειθαρχικός έλεγχος όσων υπηρετούν στο Δημόσιο τομέα διεξάγεται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν προβλέπεται βέβαια να διεξάγεται η έρευνα από τις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση 2η: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή παριστάνει ότι αγνοεί ότι τραυματίσθηκε αστυνομικός κατά την επιχείρηση σύλληψης. Αγνοεί επίσης ότι για τον ίδιο λόγο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων!

Απάντηση 3η: Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν έχουν συνταχθεί ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία αρνήθηκαν να παραλάβουν τις σχετικές παραγγελίες για εξέτασή τους από ιατροδικαστή. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της προδικαστικής ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κληθούν αυτεπαγγέλτως σε ιατροδικαστική εξέταση.

Απάντηση 4η: Με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε όλοι να πάθουμε «Διεθνή Αμνησία» (έτσι αποκαλεί την Διεθνή Αμνηστία το κόμμα του κ. Τσίπρα στην ανακοίνωσή του!). Δεν έχουμε πάθει αμνησία πάντως όταν δεν θυμόμαστε, εδώ και μία εβδομάδα, να έχει εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει την τρομοκρατική δράση των ληστών της Κοζάνης… ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ