Οι γεύσεις μας θα φέρουν επιπλέον 500.000 τουρίστες και ανάπτυξη 0,5%

Τα ελληνικά εστιατόρια και τρόφιμα μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη 50.000 θέσεις εργασίας λέει ο ΣΕΤΕ, καθώς η ελληνική γαστρονομία έχει όλα τα φόντα να συμβάλει δραστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και να συμμετάσχει στην έξοδο από την κρίση.



Τα ελληνικά εστιατόρια και τρόφιμα μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη 50.000 θέσεις εργασίας λέει ο ΣΕΤΕ, καθώς η ελληνική γαστρονομία έχει όλα τα φόντα να συμβάλει δραστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και να συμμετάσχει στην έξοδο από την κρίση.



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στην εφημερίδα Έθνος, οι διαπιστώσεις αυτές διατυπώθηκαν στην ημερίδα «Γαστροτουρισμός: τροφή για ανάπτυξη» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της 8ης HORECA, έκθεσης που καλύπτει τα ξενοδοχεία και την εστίαση (HOtel - REstaurant - CAfe).



Αυτή την στιγμή η ελληνική γαστρονομία δεν χρησιμοποιείται στοχευμένα ως δέλεαρ για τους τουρίστες. Εάν στηριχθεί και οργανωθεί κατάλληλα, μπορεί να φέρει αύξηση των αφίξεων στην χώρα μας μέσω του θεματικού τουρισμού, κατά μισό εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, όπως εκτιμάται.



Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 0,5% και δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας, αφενός στην εστίαση και αφετέρου στην αύξηση των εξαγωγών επωνύμων ελληνικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ