Πως τα διαμάντια των Βρυξελλών... πέταξαν από το αεροδρόμιο!

Ενοπλοι ληστές ντυμένοι σαν αστυνομικοί εισέβαλαν χθες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και διέρρηξαν ένα ελβετικό εμπορικό αεροσκάφος που περιείχε κυρίως διαμάντια αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενοπλοι ληστές ντυμένοι σαν αστυνομικοί εισέβαλαν χθες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και διέρρηξαν ένα ελβετικό εμπορικό αεροσκάφος που περιείχε κυρίως διαμάντια αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.



Η βελγική αστυνομία αναζητεί οκτώ άτομα που εκτιμά ότι έλαβαν μέρος στη ληστεία, η οποία περιελάμβανε και «ριφιφί» αφού οι δράστες άνοιξαν στο αεροπλάνο τρύπα, από την οποία και διέφυγαν με 120 πακέτα από πολύτιμα πετράδια.

Αρχικά, οι αστυνομικοί πίστευαν ότι η αξία της λείας τους ήταν πολύ μεγαλύτερη και οι πρώτες ανακοινώσεις έκαναν λόγο για πετράδια αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εκπρόσωπος των βελγικών διωκτικών αρχών, Ανια Μπίνενς δήλωσε ότι οι κλέφτες ήταν μασκαρεμένοι σαν αστυνομικοί έφεραν βαρύ οπλισμό μαζί τους και χρησιμοποίησαν δύο μαύρα οχήματα με διακριτικά της αστυνομίας, προκειμένου να διαφύγουν.

«Ήταν αναμφίβολα επαγγελματίες που έφεραν σε πέρας τη ληστεία μέσα σε λίγα λεπτά» υποστήριξε η Μπίνενς.



Δεν υπήρξαν ούτε πυροβολισμοί, ούτε τραυματισμοί.

Ωστόσο, «η ληστεία αυτή αποτελεί ισχυρό πλήγμα για το κύρος και τη φήμη της Αμβέρσας, ως ασφαλούς και διακριτικού διεθνούς κέντρου πολύτιμων λίθων» δήλωσε η εκπρόσωπός του Καρολάιν Ντε  Γουλφ, η οποία προηγουμένως είχε δώσει τέλος στα σενάρια περί αστρονομικής αξίας των διαμαντιών, «προσγειώνοντάς» τα στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το φορτίο, εξάλλου, που εκλάπη είχε φορτωθεί στην Αμβέρσα, από το ομώνυμο κέντρο διαμαντιών και είχε προορισμό τη Ζυρίχη της Ελβετίας.       

«Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία έγινε η κλοπή. Κι αυτό είναι ανησυχητικό, υπό το πρίσμα της εντεινόμενης   ανταγωνιστικότητας των κέντρων διαμαντιών» συμπλήρωσε η ίδια.

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, πάντως, ακόμη δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτή τη «διαρροή» ασφαλείας. «Έχουμε τους αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας και λαμβάνουμε επιπρόσθετα των απαραίτητων μέτρα για τη φύλαξη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αερολιμένα Ζαν Βαν Ντερκρούζ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ