Πεσκανδρίτσα με μαυρομάτικα φασόλια και προσούτο!!
Καλοκαιρινή Πεσκανδρίτσα με μαυρομάτικα φασόλια και προσούτο.... Καλή όρεξη!!
ΥΛΙΚΑ
Για την πεσκανδρίτσα
- 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.)
- 80 γρ. προσούτο, κομμένο σε λεπτές φέτες (4 τμχ.)
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για τα μαυρομάτικα
- 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
- 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
- 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ
- 30 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πεσκανδρίτσα
Τοποθετούμε τις φέτες του προσούτο στην επιφάνεια εργασίας τη μια δίπλα στην άλλη. Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε από ένα φιλέτο πάνω σε κάθε φέτα προσούτο και τυλίγουμε σφιχτά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε την πεσκανδρίτσα στο τηγάνι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το προσούτο. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Για τα μαυρομάτικα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, το ζωμό, τα φασολάκια και τα λαχανικά. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
Πηγή: Yannis Loukakos
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr