Celine Dion: Το δυναμικό "comeback" - Ποζάρει για τη γαλλική Vogue - "Δεν έχω νικήσει την ασθένεια, είναι ακόμα μέσα μου"

Πάσχει από το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Person).

Με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο στο περιοδικό της γαλλικής Vogue έκανε το δυναμικό της "comeback" η Celine Dion.

Στο επερχόμενο τεύχος του Μαΐου η τραγουδίστρια παραχωρεί μία αποκλειστική συνέντευξη και φυσικά μιλάει για την καθημερινότητα της και τον τρόπο που ζει ενώ πάσχει από το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Person).

«Δεν έχω νικήσει την ασθένεια, είναι ακόμα μέσα μου και πάντα θα είναι. Ελπίζω όμως ότι θα βρούμε ένα «θαύμα», έναν τρόπο να τη θεραπεύσουμε, αλλά προς το παρόν πρέπει να μάθω να ζω μαζί της. Αυτή είμαι λοιπόν εγώ τώρα. Πέντε φορές την εβδομάδα υποβάλλομαι σε αθλητική, σωματική και φωνητική θεραπεία. Δουλεύω τα δάχτυλα των ποδιών μου, τα γόνατά μου, τις γάμπες μου, τα δάχτυλά μου, το τραγούδι μου, τη φωνή μου. Τώρα πρέπει να μάθω να ζω με αυτό και να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Στην αρχή αναρωτιόμουν: γιατί εγώ; Πώς συνέβη αυτό; Τι έκανα; Εγώ φταίω γι' αυτό;», αναφέρει μεταξύ άλλων.

instagram @voguefrance

«Εδώ και τέσσερα χρόνια λέω στον εαυτό μου ότι δεν γυρίζω πίσω, ότι είμαι έτοιμη, ότι δεν είμαι έτοιμη. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορώ να σταθώ εδώ και να σας πω: "Ναι, σε τέσσερις μήνες". Δεν ξέρω... Το σώμα μου θα μου το πει. Από την άλλη πλευρά, δεν θέλω να περιμένω. Είναι δύσκολο, δουλεύω πολύ σκληρά και αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα σταματήσει ποτέ, και αυτό είναι η θέληση. Είναι το πάθος, είναι το όνειρο, είναι η αποφασιστικότητα», είπε σχετικά με την επιστροφή της στο τραγούδι.

Διαβάστε ακόμη: Grammys 2024 - Taylor Swift η βασίλισσα της βραδιάς - Η συγκινητική παρουσία της Celine Dion που της έδωσε το βραβείο (φωτό-βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Celine Dion: Η εμφάνιση-έκπληξη στα Grammys - Η συγκίνηση της πάνω στη σκηνή - "Σας αγαπώ όλους' (Φωτό-βίντεο)

Τελευταία επίσημη δημόσια εμφάνιση της 56χρονης ήταν στα Grammy 2024, όταν έκανε την έκπληξη και ανέβηκε on stage για να βραβεύσει την Taylor Swift.

Διαβάστε ακόμη: Η Celine Dion σε μία συγκινητική φωτογραφία με τους γιούς της - Αντιμετωπίζει με θάρρος την σκληρή ασθένεια - Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου του Καθηλωμένου Ανθρώπου (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Η Celine Dion ακύρωσε την περιοδεία της: Τι συμβαίνει με την υγεία της πιο καλοπληρωμένης τραγουδίστριας του Λας Βέγκας (φωτό & βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι με βίντεο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Δεκέμβριο του 2022, ανακοίνωσε στους θαυμαστές της ότι αναβάλλει την παγκόσμια περιοδεία της λόγω σπασμών που επηρέασαν τον τρόπο που περπατούσε και τραγουδούσε.

Τι είναι το Stiff Person Syndrome

Το Σύνδρομο του Καθηλωμένου Ανθρώπου(γνωστό ως SPS, stiff-person syndrome) είναι σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης, που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. 

Αποτελεί μια σοβαρή διαταραχή ασαφούς αιτιολογίας και χαρακτηρίζεται από προοδευτική δυσκαμψία και ακαμψία. Ονομάζεται επίσης και σύνδρομο Moersch-Woltman.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ