Ο «δήμαρχος των έργων», Γιώργος Πατούλης, απαντά στο eirinika: Μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα στο Μαρούσι και να μην κρύβομαι - Αυτό με «γεμίζει», αλλά μου θυμίζει & την ευθύνη μου

Όταν κάποιος εκλέγεται δήμαρχος για 3η συνεχή φορά από τον α' κιόλας γυρο, ενώ μάλιστα για τα ποσοστά του, ισχύει η ρήση «κάθε φέτος και καλύτερα», τότε δεν μπορεί, κάτι θα πρέπει να κάνει καλά! Αναφερόμαστε ασφαλώς στον δήμαρχο Αμαρουσίου, τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως ο «δήμαρχος των έργων» και μάλλον όχι άδικα.

Όταν κάποιος εκλέγεται δήμαρχος για 3η συνεχή φορά από τον α' κιόλας γυρο, ενώ μάλιστα για τα ποσοστά του, ισχύει η ρήση «κάθε φέτος και καλύτερα», τότε δεν μπορεί, κάτι θα πρέπει να κάνει καλά! Αναφερόμαστε ασφαλώς στον δήμαρχο Αμαρουσίου, τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως ο «δήμαρχος των έργων» και μάλλον όχι άδικα.



Δεν είναι τυχαίο ότι από τον πρώτο κιόλας γύρο των δημοτικών εκλογών ξεπέρασε το 58%, ενώ σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, ο κ. Πατούλης που έχει αναδειχθεί σε κάτι σαν τοπικό ήρωα για τους Μαρουσιώτες, εισπράττει τη συμπάθεια και την επιδοκιμασία του κόσμου. Το eirinika.gr συνάντησε τον πετυχημένο δήμαρχο Αμαρουσίου, ο οποίος μίλησε για τη δυνατότητά του να κυκλοφορεί στους δρόμους όπως κάθε πολίτης, χωρίς να έχει την ανάγκη να κρυφτεί εν αντιθέσει με άλλους, την ευθύνη που έχει απέναντι στους πολίτες και το πώς σκοπεύει να συνεχίσει το έργο του. Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.



Χάρης Αποστολόπουλος: Κύριε Πατούλη εκλεχθήκατε για 3η συνεχόμενη φορά δήμαρχος Αμαρουσίου με το εντυπωσιακό 58,04 %. Μάλιστα ισχύει το «κάθε φέτος και καλύτερα» για εσάς, καθώς διαρκώς ανεβάζετε τα ποσοστά σας. Πώς το έχετε κατορθώσει;

Γιώργος Πατούλης: Αυτό πιστεύω πως έχει να κάνει με τη συνέπεια που δείξαμε, τον διαρκή μας αγώνα και τις πράξεις μας. Ήταν μια δύσκολη περίοδος συνολικά αλλά και αυτοδιοικητικά για όλους, κατά την οποία ο καθένας μας έπρεπε να δώσει απαντήσεις.  Θεωρώ, ότι προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις στον μέγιστο βαθμό, για το Μαρούσι και τους Μαρουσιώτες, με έναν οργανωμένο σχεδιασμό έργων υποδομής, άλλα εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν και άλλα συνεχίζονται.



ΧΑ: Συνεχίζοντας το έργο σας, θέλω να μας πείτε ποιες θα είναι οι επόμενές σας ενέργειες όσον αφορά τον δήμο Αμαρουσίου.

ΓΠ: Φέραμε ήδη εις πέρας ένα πολύ μεγάλο έργο, ολοκληρώνοντας τον αγωγό ακαθάρτων στην οδό Σισμανογλείου, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους των περιοχών Στούντιο Α΄ και Ν. Μαρούσι. Όμως ασφαλώς και δεν σταματάμε μόνο εκεί:

·         Έχουν ήδη ξεκινήσει έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

·         Σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε άλλες τρεις πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Κηφισίας, πέραν των δύο που ήδη υπάρχουν.

·         Έχουμε παρουσιάσει τη μελέτη μας για το έργο κατασκευής του νέου βιοκλιματικού κλειστό Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» και οι εργασίες για την περαίωσή του, έχουν ήδη ξεκινήσει.

·         Θα δημιουργήσουμε γήπεδο ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα.

·         Φτιάχνουμε νέο υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης.

·         Θα φωτίζεται όλος ο δήμος και οι δρόμοι μέσα από ένα πρόγραμμα επιθεώρησης φωτισμού.

·         Ρίχνουμε βάρος όχι μόνο στο οδικό δίκτυο αλλά και στα πεζοδρόμια, με διαπλατύνσεις και αναμορφώσεις.

·         Ενισχύουμε το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου, με νέες κοινωνικές δομές και παρεμβάσεις.

·         Διατηρούμε τα πολιτιστικά & αθλητικά μας τμήματα καθώς επίσης και τα ΚΑΠΗ & τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και στοχεύουμε στην αύξηση του αριθμού τους.

·         Εγκαινιάστηκε ήδη το πρώτο ΚΕΠ υγείας σε όλη την Ελλάδα στον Δήμο μας, αλλά εμείς δεν σταματάμε εκεί και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε το καλύτερο για τους δημότες και την πρόληψη.

ΧΑ: Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός, «δήμαρχος των έργων», που σας έχει αποδοθεί. Πράγματι, είστε ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους δημότες και μπορείτε να κυκλοφορείτε στην πόλη σας, εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου, εν αντιθέσει με άλλους πολιτικούς που «κρύβονται». Τι πιστεύετε;

ΓΠ: Ασφαλώς και μπορώ να κυκλοφορώ όπως άλλοτε στον δήμο μου και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο που με πλησιάζει με γεμίζει χαρά και δύναμη, αλλά παράλληλα μου θυμίζει την ευθύνη που έχω απέναντί του. Απολαμβάνω την ικανοποίηση του κόσμου προς το άτομό μου, αλλά μένω προσηλωμένος στο όραμα που έχω για το Μαρούσι, ένα όραμα που έχει δημιουργηθεί από εμένα και τους συνεργάτες μου, από κοινού με τους πολίτες.

 



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ