Υγιεινή, πεντανόστιμη κοτόσουπα από τα χεράκια της Γκούινεθ Πάλτροου μιας και έφτασαν τα κρύα - Χωρίς λευκό ρύζι παρακαλώ, το θεωρεί ανθυγιεινό!

Μισό κοτόπουλο, κομμένο σε 4 κομμάτια
    1 μικρό φλυτζάνι ρύζι καφέ, ολικής
    1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 μεσαίο καρότο, κομμένο
    1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
    2 λοβιά σκόρδο, κομμένα
    1 φύλλο δάφνης
    5 φλυτζάνια νερό
    θαλασσινό αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο

Εκτέλεση

    Αν μπορείτε βάλτε το καφέ ρύζι να φουσκώσει σε νερό, από το βράδυ. Αν δεν μπορείτε, πλύντε το και συνεχίζουμε
    Πλύντε τα κομμάτια κοτόπουλου, αλατίστε τα καλά και βάλτε πιπέρι
    Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο
    Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο
    Ψήστε σε χαλαρή φωτιά για 2 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά
    Προσθέστε το σκόρδο (το οποίο το προτείνει η Πάλτροου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το  υιοθετήσουμε -Εγώ δεν θα έβαζα ποτέ σκόρδο στην κοτόσουπα)
    Ψήστε για ακόμη 1-2 λεπτά, προσεκτικά και χαλαρά να μη μαυρίσουν τα λαχανικά
    Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και αφήστε τα να ροδίσουν, ανάμεσα στα λαχανικά
    Προσθέστε το μαύρο ρύζι, το νερό (η Πάλτροου εδώ προτείνει να βάλουμε και 2 κύβους κότας)
    Ψήστε για 45 λεπτά, ανακατέψτε κάπου κάπου έως ότου βράσει το ρύζι και το κοτόπουλο να βγαίνει σχεδόν από το κόκκαλο
    Βγάλτε από τη φωτιά, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο
    Με ένα μαχαιροπήρουνο αφαιρέστε τα κόκκαλα
    Ξαναβάλτε το κρέας του κοτόπουλου στη σούπα, βράστε πάλι αν θέλετε για να είναι καυτό και σερβίρετε

Η μαγείρισσα Πάλτροου:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr