Το χωριό των γυμνιστών υπάρχει εδώ και 85 χρόνια - Ζουν και έχουν ακόμα και δικό τους Pub εντελώς γυμνοί! (φωτό)

Ένα ήσυχο χωριουδάκι δίπλα στον αυτοκινητόδρομο M4, φιλοξενεί μια κοινότητα γυμνιστών τα τελευταία 85 χρόνια.

Σύμφωνα με την Dailymail.co.uk, το κατά τα άλλα φυσιολογικό χωριουδάκι του Μπρίκετ Γούντ, της κομητείας Χέρθφορτνσάιρ, αποτελει μια από τις λιγοστές κοινότητες γυμνιστών, που βρίσκονται διάσπαρτες στην Βρετανική ύπαιθρο, και φιλοξένει την «γύμνια των κατοίκων του», τα τελευταία 85 χρόνια.

Ο αντισυμβατικός τρόπος που επέλεξε να διαβιεί η συγκεκριμένη κοινότητα, περιγράφεται για πρώτη φορά σε νέο ντοκιμαντέρ της Βρετανικής τηλεόρασης.

Ανάμεσα στους κατοίκους του παράξενου χωριού, βρίσκεται και ο ογδοντάχρονος Iseult ­Richardson, ο πατέρας του οποίου ίδρυσε την κοινότητα γυμνιστών το 1929.

«Δεν υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στους γυμνιστές και τους υπόλοιπους ανθρώπους», δηλώνει ο ογδοντάχρονος νατουραλιστής. «Εδώ ζούμε όλοι φυσιολογικές ζωές, αλλά νιώθουμε πολύ τυχεροί που τις ζούμε σε αυτό το απίθανο μέρος».

Παρότι οι κάτοικοι περιφέρονται συνήθως γυμνοί στους δρόμους και τα μαγαζιά του μικρού χωρίου, ενίοτε καταφεύγουν στην χρήση ρούχων, και υποδημάτων, αν το απαιτούν οι συνθήκες της εργασίας τους.

Μάλιστα, πριν από κάποιο διάστημα η Βρετανική εφημερίδα είχε φιλοξενήσει την μαρτυρία γυναίκας που υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής ωφέλησε πάρα πολύ την ψυχολογία και την υγεία της, ιδίως όσον αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το σώμα της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, παρότι εντός της κοινότητας των γυμνιστών επικρατούν αρμονικές σχέσεις, κατά καιρούς έχουν προκληθεί τριβές σχετικά με το αν οι επισκέπτες που έρχονται στο χωριό πρέπει να αφήνουν τα ρούχα του εκτός της κοινότητας, και να μετατρέπονται και αυτοί σε γυμνιστές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr