Γιατί μερικά δέντρα δείχνουν υπέροχα ενώ άλλα μοιάζουν σαν κάτι να τους λείπει; Θα μου πεις, όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα καταπληκτικά είναι, γι' αυτό άλλωστε σε όλες μας αρέσει και να τα στολίζουμε και να τα βλέπουμε όσο περισσότερο γίνεται (μια φίλη μου το κρατάει ολόκληρο το χρόνο). Τι είναι όμως αυτό που κατατάσσει ορισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε "μαγικά";
Κατ' αρχάς να σου αρέσει να τα στολίζεις και να τους αφιερώνεις το χρόνο που χρειάζονται. Κατά τα άλλα, καταγράψαμε μερικά tips που θα μας οδηγήσουν στην τελειότητα.
Τα φωτάκια: Το πρώτο που βάζουμε σε ένα δέντρο, είναι φωτάκια. Πώς; Τα τυλίγουμε στα κλαριά κάπως προς τα μέσα. Ιδανικά ακτινωτά. Και φροντίζουμε να μην φαίνονται τα καλώδια. Οπότε χρειάζεται αρκετό τύλιγμα.Τα ψυχρά-μπλε led θα κάνουν το δέντρο πολύ ψυχρό, οπότε προτιμάμε τα ζεστά-κίτρινα λαμπάκια. Επίσης, καλύτερα πολλά φωτάκια με χαμηλή ένταση φωτισμού, παρά λιγότερα και πολύ έντονα.
Οι μπάλες: Ξεκινάμε ορίζοντας το θέμα μας. Τι αίσθηση θέλουμε να δίνει το δέντρο μας. Χαρούμενη, μοντέρνα, σοφιστικέ, παραμυθένια, νοσταλγική;
Ανάλογα το στιλ που θέλουμε να πετύχουμε, και ανάλογα το χρώμα του δέντρου μας, διαλέγουμε μπάλες. Αν και σε ένα πράσινο δέντρο ταιριάζουν ιδανικά οι κόκκινες μπάλες, σε ένα λευκό όχι τόσο, είναι πολύ σκληρή η αντίθεση. Αντίθετα σε ένα πράσινο δέντρο οι λευκές μπάλες είναι αδιάφορες, σε ένα λευκό μπορούν να δείξουν πολύ σοφιστικέ, ενώ σε ένα πράσινο δένδρο βαμμένο λευκό -δηλαδή χιονισμένο- δείχνουν παραμυθένιες.
Θα κάνουμε το δέντρο ακόμα πιο ενδιαφέρον αν διαλέξουμε πολλές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Για παράδειγμα, αν μας αρέσουν οι χρυσές μπάλες, διαλέγουμε και κρεμ και μπεζ και απαλές κίτρινες και χάλκινο πορτοκαλί. Υπάρχουν εκατοντάδες αποχρώσεις του λευκού και του ασημί. Τα μπλε μπορούν να σπάσουν με τιρκουάζ και λάιμ.
Οι μπάλες να είναι σε πολλά και διαφορετικά μεγέθη, υφές και σχήματα.
Ιδανικά, αγοράζουμε πολλές και φτηνές μπάλες, τις οποίες τοποθετούμε αρκετά πιο μέσα στα κλαδιά, δημιουργώντας μια χρωματική βάση. Μετά, προσθέτουμε τα πιο όμορφα στολίδια και τις πιο ιδιαίτερες μπάλες, πιο έξω.
Δεν είναι κακή ιδέα να αρχίσουμε από τώρα να συλλέγουμε όμορφα και ιδιαίτερα στολίδια στα ταξίδια μας. Με τα χρόνια θα θυμόμαστε πού και πότε τις αγοράσαμε και το δέντρο θα γεμίζει και με αναμνήσεις.
Στόλισμα: Ο γενικός κανόνας είναι από μέσα προς τα έξω και από κάτω προς τα πάνω. Δηλαδή: γεμίζουμε τα κλαριά από πολύ μέσα, δεν κρεμάμε απλώς μια μπάλα στην άκρη του κλαδιού. Αυτή η "τσιγγουνιά" στις μπάλες είναι ο κυριότερος λόγος που ορισμένα δέντρα μοιάζουν μίζερα.
Γενικά βάζουμε τις πολύ μεγάλες μπάλες κάτω και τις πολύ μικρές επάνω. Το να βάλουμε μερικές μεγαλύτερες στα πάνω κλαδιά και μερικές μικρές στα κάτω, κάνει το δέντρο μας πολύ πιο ενδιαφέρον. Να στοχεύουμε σε ένα "επημελώς ατημέλητο" αποτέλεσμα, που είναι άλλωστε και το νόημα της όλης υπόθεσης δέντρο.
Το τελείωμα: Μόλις πιστέψουμε ότι το δέντρο μας είναι έτοιμο, αρχίζουμε το δεύτερο και πιο σημαντικό στάδιο. Τώρα θα του βάλουμε επάνω όλα αυτά που θα του δώσουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Νοσταλγικό: γλυφιτζούρια, καραμέλες ξύλινα στολίδια και μπισκότα.
Παιδικό: Παιχνίδια και κουκλάκια.
Σοφιστικέ: στρας κοσμήματα, γούρια, πέρλες
Παραμυθένιο: Κουκουνάρια, πουλιά, μανιτάρια και νάνοι
Πηγή: marieclaire.gr