Άκη Πετρετζίκη, make our day! Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό σνακ, σαν το Steak Sandwich που μας προτείνει ο ταλαντούχος σεφ!

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Συστατικά

500 γρ . σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. τσένταρ σε φέτες
2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
500 γρ. μανιτάρια
½  κιλό ψωμί φρατζόλα

Για το σερβίρισμα

μαγιονέζα
μουστάρδα
κέτσαπ

Προετοιμασία

Κόβουμε στη μέση κάθετα το κάθε κρεμμύδι και μετά κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το προσθέτουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει (προσοχή μην παραψηθεί).

Τέλος κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να σοταριστούν .

Κόβουμε το κρέας μας σε λεπτές φέτες πάχους 5 εκ. Καλό θα ήταν πριν το κόψουμε να το βάλουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη έτσι ώστε να κόβεται πιο εύκολα. Αν δεν μπορούμε ζητάμε να μας το κάνει ο χασάπης μας.

Ρίχνουμε το κρέας σε ένα μπολ και το πασπαλίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι και αρκετό πιπέρι.

Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά τα αφαιρούμε από το τηγάνι, ρίχνοντάς τα σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρέας σε 2 δόσεις (όχι όλο μαζί) και του δίνουμε πολύ καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Αν θέλουμε το κρέας καλοψημένο μπορούμε αφού πάρει καλό χρώμα να το βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά να ψηθεί τελείως.

Αντίθετα αν το θέλουμε μέτρια ψημένο το τελειώνουμε στο τηγάνι μαγειρεύοντας το για 6 λεπτά και από τις 2 πλευρές.

Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά , τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και χωρίζουμε μέσα στο τηγάνι σε μερίδες το φαγητό.

Σε κάθε μερίδα τοποθετούμε φέτες από τσένταρ μέχρι να λιώσει.

Κόβουμε τη φρατζόλα στα 2 ή στα 4  και μετά στη μέση και αλείφουμε κάθε μερίδα με τα υλικά της αρεσκέιας μας (κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα).

Βάζουμε μέσα σε κάθε φρατζόλα το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.

Σερβίρουμε με τσιπς πατάτας. 

Who is Who:

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr