Αμφιβάλει η Τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο-συνάντηση αυτή την ώρα με Στουρνάρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς παραμένουν οι ενστάσεις των δανειστών πάνω στο σχέδιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς παραμένουν οι ενστάσεις των δανειστών πάνω στο σχέδιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, όπως γράφει το ethnos.gr. Αντίθετα, στην κυβέρνηση εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξίας για το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank και για το ζήτημα της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα.



«Υπάρχουν ακόμη εκκρεμμότητες που δεν έχουν κλείσει είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά την σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ερωτηθείς γιατί καθυστερή η δόση του Μαρτίου.
Σε ερώτηση αν άλλαξε κάτι στη στάση της τρόικας σχετικά με τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank, απάντησε: «Όχι. Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο».
Το ραντεβού των επικεφαλής της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει οριστεί για το πρωί της Κυριακής.
Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα θέλει να πειστεί για τις συνέργειες που θα προκύψουν από το deal Εθνικής - Eurobank και μεταφέρει την πρόθεση των πιστωτών να μην δαπανηθούν άλλα χρήματα στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν πάντως ότι η τρόικα δεν μπορεί να βάλει βέτο στη συγκεκριμένη συγχώνευση και εξέφραζαν αισιοδοξία ότι τα τελικά θα βρεθεί λύση.
Οσον αφορά στο χαράτσι, η τρόικα επιφυλάσσεται προς το παρόν να απαντήσει θετικά ή αρνητικά, καθώς εξετάζει κατά πόσον το κενό που προκύπτει από την ελάφρυνση θα καλυφθεί από τις τρεις προτάσεις που έχουν αντιπροταθεί από την ελληνική πλευρά.
Μέγα θέμα παραμένει σύμφωνα με πληροφορίες και για το Δημόσιο, καθώς οι αριθμοί των απομακρύνσεων που τους έχουν σταλεί από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν κρίνονται ικανοποιητικοί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr