Ποια από τις τιάρες της συλλογής της Άννας Μαρίας θα φορέσει η Χρυσή Βαρδινογιάννη;

Η τιάρα έχει γίνει κάτι σαν γαμήλιο κόσμημα για την οικογένεια με αποτέλεσμα να φορούν την ίδια όλες οι νύφες

Μόλις τρεις μέρες απέμειναν για τον γάμου του Νικόλαου Ντε Γκρες με την Χρυσή Βαρδινογιάννη.

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Νικόλαος-Χρυσή Βαρδινογιάννη: Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ευλογία του - Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο (φωτό-βίντεο)

Το ζευγάρι θα παντρευτεί στις 7 Φεβρουαρίου στον Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, στα Αναφιώτικα της Πλάκας.


Διαβάστε ακόμη: Νικόλαος Ντε Γκρες-Χρυσή Βαρδινογιάννη: Αυτή είναι η αναγγελία του γάμου τους στην εφημερίδα Εστία (φωτό-βίντεο)

Χθες, μάλιστα επισκέφθηκε τον Μακαριωτάτο Αρχιεπισκόπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμο για να πάρει την ευλογία του και να κανονίσει τις άδειες του γάμου.

Αρχιεπίσκοπος - Νικόλαος Ντε Γκρες - Χρυσή Βαρδινογιάννη

Αρχιεπίσκοπος - Νικόλαος Ντε Γκρες - Χρυσή Βαρδινογιάννη

Πηγή φωτογραφιών: (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ )

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες με τα ερωτήματα να πληθαίνουν, όπως για παράδειγμα εάν τελικά θα φορέσει τιάρα η Χρυσή Βαρδινογιάννη.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τη δούμε με το ίδιο αξεσουάρ που είχε βάλει και η πρώην σύζυγος του Νικόλαου, Τατιάνα Μπλάτνικ, δηλαδή την τιάρα αντίκα Corsair τιάρα, η οποία είναι μέρος της συλλογής τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας.

Τα τελευταία χρόνια, η τιάρα έχει γίνει κάτι σαν γαμήλιο κόσμημα για την οικογένεια με αποτέλεσμα να την φορέσουν και η Μαρί Σαντάλ στο γάμο της με τον Παύλο και η Νίνα Φλορ, στον γάμο της με τον μικρό γιο της Άννας Μαρίας και του Κωνσταντίνου, Φίλιππου- Αλέξιου. 

Η συλλογή από τιάρες της Άννας Μαρίας 

Η βασίλισσα Άννα-Μαρία της Ελλάδας έχει μια ενδιαφέρουσα λίστα από τιάρες, τις οποίες αξιοποιεί σε λαμπερές συγκεντρώσεις με τους royal συγγενείς της, όπου πάντοτε εμφανίζεται ακτινοβόλα με υπέροχα αξεσουάρ.

The Greek Ruby Tiara and Parure

Τοσετ από ρουμπίνια και η Τιάρα της Ελλάδας (ελλ. μτφρ) έχουν μια εξαιρετικά ρομαντική ιστορία.

Τα ρουμπίνια, γνωστά ως "pigeon blood" (βαθύ κόκκινο χρώμα), προέρχονται από την Όλγα Κωνσταντίνοβνα της Ρωσίας (1851-1926, βασίλισσα σύζυγο της Ελλάδας), η οποία λάμβανε ένα ρουμπίνι κάθε χρόνο από τον σύζυγό της, βασιλιά Γεώργιο Α' της Ελλάδας, για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους.  

Τελικά, τα ρουμπίνια τοποθετήθηκαν σε μια τιάρα με τον διακριτικό σχεδιασμό δάφνινου στεφανιού, σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας, καθώς και σε ένα κολιέ από συστάδες ρουμπινιών και διαμαντιών με ρυθμιζόμενο μήκος και αποσπώμενα μενταγιόν, σκουλαρίκια και καρφίτσες.

Ως σύμβολο της συνέχειας του βασιλικού ρομαντισμού, η βασίλισσα Άννα-Μαρία έλαβε το σετ από ρουμπίνια και την Τιάρα της Ελλάδας ως γαμήλιο δώρο από την πεθερά της, βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας, το 1964.  

The Greek Emerald Parure Tiara

Θεωρούμενη από πολλούς ως το πιο μεγαλοπρεπές κόσμημα της ελληνικής βασιλικής συλλογής, η Σμαραγδένια Τιάρα είναι αγαπημένη της βασίλισσας Άννας-Μαρίας, η οποία τη φορά συχνά σε σημαντικές βασιλικές εκδηλώσεις.  

Όλα τα καμπουσόν σμαράγδια της ανήκαν στην Όλγα Κωνσταντίνοβνα της Ρωσίας.

Η επιβλητική τιάρα διαθέτει ένα μοναδικό σχέδιο με καθρεφτισμένο γράμμα "Ε" μέσα σε ένα πλαίσιο από διαμαντένιες σπείρες και είναι διακοσμημένη με επτά στρογγυλά καμπουσόν σμαράγδια. Το σετ περιλαμβάνει επίσης σκουλαρίκια με σμαράγδια και μαργαριταρένιες σταγόνες, καθώς και μια καρφίτσα κορσάζ με αποσπώμενες μαργαριταρένιες σταγόνες σμαραγδιών, μεταξύ άλλων κομματιών.

Μπορεί να φορεθεί σε διάφορους συνδυασμούς και παραλλαγές.  

The Khedive of Egypt Tiara

Η Τιάρα του Χεδίβη της Αιγύπτου, μια διαμαντένια τιάρα σε σχέδιο στεφανιού με σπείρες, κατασκευασμένη από τον οίκο Cartier, φορέθηκε από τη βασίλισσα Άννα-Μαρία την ημέρα του γάμου της το 1964.  

Αρχικά, ήταν γαμήλιο δώρο για την πριγκίπισσα Μαργαρίτα του Κόναυτ (1882-1920, εγγονή της βασίλισσας Βικτωρίας του Ηνωμένου Βασιλείου) όταν παντρεύτηκε τον διάδοχο του σουηδικού θρόνου, Γουστάβο Αδόλφο, το 1905.  

Λέγεται ότι το ζευγάρι γνωρίστηκε για πρώτη φορά στην Αίγυπτο, όπου άνθισε ο έρωτάς τους. Για τον γάμο τους, ο Χεδίβης της Αιγύπτου (ο κυβερνήτης της χώρας υπό τη βρετανική κυριαρχία) ανέθεσε στον οίκο Cartier την κατασκευή αυτής της τιάρας, σύμφωνα με το *The Court Jeweller*.  

The Antique Corsage Tiara

Η Αντίκα Τιάρα Κορσάζ έχει έναν κομψό και διακριτικό σχεδιασμό, διακοσμημένη με διαμάντια και μαργαριτάρια. Η βασίλισσα Άννα-Μαρία έλαβε αυτήν την τιάρα ως δώρο για τα 18α γενέθλιά της από τη μητέρα της, βασίλισσα Ίνγκριντ της Δανίας.  

Αρχικά, ήταν μια καρφίτσα κορσάζ με πολύτιμους λίθους που μπορεί να εντοπιστεί πίσω στη βασίλισσα Βικτωρία της Σουηδίας (1862-1930). Η βασίλισσα Ίνγκριντ την κληρονόμησε και την μετέτρεψε σε τιάρα.  

Το κόσμημα αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις πριγκίπισσες της ελληνικής βασιλικής οικογένειας: η πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ, η πριγκίπισσα Τατιάνα και η πριγκίπισσα Νίνα την επέλεξαν όλες ως τιάρα γάμου, σύμφωνα με το The Court Jeweller


Γάμος Πρίγκιπα Νικόλαου & Τατιάνας Μπλάτνικ.  

Queen Alexandrine’s Diamond Sautoir

Ένα εξαιρετικά ευέλικτο κόσμημα, που ανήκει στη βασίλισσα Άννα-Μαρία, είναι στην πραγματικότητα το ένα μισό ενός μακριού περιδέραιου από διαμάντια.  

Η αρχική ιδιοκτήτρια του ήταν η βασίλισσα Αλεξανδρίνα της Δανίας (1879-1952), γιαγιά της βασίλισσας Άννας-Μαρίας.  

Διακοσμημένο με ποικιλία διαμαντένιων συνδέσμων, αποκτήθηκε από τη βασίλισσα Αλεξανδρίνα τη δεκαετία του 1920 και φορέθηκε με το κομψό στυλ της εποχής. Σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να φορεθεί σε διάφορα μήκη και να διαχωριστεί σε κοντύτερα κολιέ ή βραχιόλια.  

Το κολιέ χωρίστηκε σε δύο μέρη, τα οποία κληροδοτήθηκαν στη βασίλισσα Άννα-Μαρία και στην αδελφή της, πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας. Η βασίλισσα Άννα-Μαρία το έχει φορέσει σε συνδυασμό με διαμαντένια και μαργαριταρένια σκουλαρίκια και ένα κομψό διαμαντένιο μπρότζο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr