Κοτόπουλο κατσαρόλας με χορταρικά από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη! Μαγειρεύουμε υγιεινά!
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια, τα αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τα μπούτια σε μια δόση αν η κατσαρόλα μας είναι αρκετά μεγάλη ή σε 2 δόσεις αν είναι πιο μικρήκαι τα σοτάρουμε καλά από όλες τις μεριές ώστε να πάρουν καλό χρώμα.
Αφαιρούμε και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ και τα σοτάρουμε καλά ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Προσθέτουμε και τις αντζούγιες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί (περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί) και μετά ρίχνουμε την κονσέρβα ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου (ή το νερό και τον κύβο).
Προσθέτουμε τα αρωματικά.
Βάζουμε τα κοτόπουλα μέσα, χαμηλώνουμε στο μέτριο προς χαμηλό τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τα χόρτα αν είναι πικρά.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χόρτα. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και σερβίρουμε.
Υλικά
10 μπούτια κοτόπουλου μόνο το κάτω μέρος
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κούπες ζωμό κοτόπουλο ή 2 ποτήρια νερό και 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
4 αντζούγιες ψιλοκομμένες
2 κ.σ αλεύρι
2 κσ. θυμάρι ξερό
1 φύλλο δάφνης
λίγο μπούκοβο (1/2 κ.γ.)
1,5 κιλό αντίδια ή άλλα χορταρικά
αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για σοτάρισμα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr