Τις νοστιμότερες τηγανίτες με γιαούρτι και μέλι μας ετοιμάζει για σήμερα ο Δ. Σκαρμούτσος - Μούρλια! (βίντεο)
Ευχαριστούμε θερμά τον Δ. Σκαρμούτσο και το funkycook.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι νερό
Προετοιμασία
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα.
Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι και ρίχνουμε το μίγμα στη λεκάνη με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν η ζύμη στέκεται στο κουτάλι, είναι έτοιμη.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Κάθε τηγανίτα είναι μια κουταλιά της σούπας ζύμη. Μόλις βγάλει φουσκάλες, αφού τη γυρίσουμε και από τις δυο μεριές είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε με μέλι.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr