Το Cake & Cookie Co προτείνει σοκολατένιο κορμό για τα Χριστούγεννα - Είστε έτοιμες να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας;
Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, το μυαλό όλων βρίσκεται συνέχεια στις γλυκιές λιχουδιές των γιορτών.
Η Ιωάννα, ο Πέτρος και η Μαρίνα, εμπνευστές και ιδιοκτήτες του Cake and Cookie Co στην Κηφισιά, μας συστήνουν το μαγαζί τους και προτείνουν ένα λαχταριστό Σοκολατένιο Χριστουγεννιάτικο Κορμό, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Στην κουζίνα γρήγορα!
Η Ιωάννα Κορυζή μετέφερε την κουζίνα του σπιτιού της, όπου πάντοτε μάζευε φίλους και συγγενείς για γεύματα μέχρι τελικής πτώσεως, στο Cake & Cookie Co, έναν επαγγελματικό φούρνο που διατηρεί την αίσθηση της σπιτικής κουζίνας. Μία σπιτική κουζίνα, μακριά από το σπίτι της που άνοιξε τον Απρίλιο του 2013 από την Ιωάννα Κορυζή, το γιο της, Πέτρο και την Μαρίνα Mongale.
Η Ιωάννα, ο Πέτρος και η Μαρίνα
Η Ιωάννα μπορεί να είναι αυτοδίδακτη με χρόνια εξάσκησης στη δική της κουζίνα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον γιο της, Πέτρο, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη σχολή γαστρονομίας Le Cordon Bleu και τα τελευταία περίπου 4 χρόνια δούλευε σε εστιατόρια στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων το Nopi, το Bluebird Cafe, το Zucca και το Buddhabar. Αποφάσισε, όμως, να εγκαταλείψει το Λονδίνο και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να συμβάλλει στην επιχείρηση της μητέρας του, φτιάχνοντας κέικ, μπισκότα, παγωτά, chutneys, αλμυρές τάρτες, quiches και πίτσες.
Επί τω έργω
Όσον αφορά τη φιλοσοφία του Cake & Cookie Co, και οι τρεις απαντούν με ένα στόμα, μια φωνή:
«Kύριος στόχος μας παραμένει το φαγητό να είναι σπιτικό, φτιαγμένο από τα χεράκια μας, για αυτό και δουλεύουμε και οι τρεις στην κουζίνα πυρετωδώς. Από την επιλογή των υλικών έως την εκτέλεση της συνταγής και την παρουσίαση των δημιουργιών μας, προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα με πολύ αγάπη, κέφι και προσοχή στη λεπτομέρεια!»
Σοκολατένιος Χριστουγεννιάτικος Κορμός
Υλικά:
5 αυγά
175 γρ. σοκολάτα υγείας
180 γρ. ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Ένα ρηχό ταψάκι 31cm x13cm
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
2. Καλύπτουμε τον πάτο και τις δύο μακριές πλευρές του ταψιού με λαδόκολλα.
3. Χτυπάμε τους πέντε κρόκους προσθέτοντας σταδιακά τη μισή ζάχαρη μέχρι να ανακατευθούν καλά.
4. Λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
5. Χτυπάμε τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
6. Προσθέτουμε την σοκολάτα στους κρόκους.
7. Προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας σε τρείς δόσεις τα ασπράδια.
8. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
9. Το σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6- 8 ώρες (ή και όλη τη νύχτα).
10. Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
11. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί με την λαδόκολλα και στην συνέχεια απλώνουμε επάνω τη σαντιγί.
12. Ξεκινώντας από την μία μακριά πλευρά, με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το παντεσπάνι και σχηματίζουμε τον κορμό
13. Τοποθετούμε τον κορμό με την ένωση προς τα κάτω σε μια πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με την άχνη. Μπορεί να παρατηρήσουμε ρωγμές που σχηματίζονται στο παντεσπάνι την ώρα που το τυλίγουμε, αλλά όταν το πασπαλίσουμε με την άχνη το κάνουν να μοιάζει ακόμη περισσότερο με πραγματικό κορμό.
Cake & Cookie Co: Ελαιών 43, Κηφισιά
Πηγή: huffingtonpost.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr