ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Λίγες ώρες μετά την εκλογή του ο Θάνος Τζήμερος ανοίγει τα χαρτιά του στο eirinika.gr– Ποια είναι τα σχέδια του – Τι αλλάζει στη Δημιουργία Ξανά

Λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του στη θέση της ηγεσίας της Δημιουργίας Ξανά ο Θάνος Τζήμερος επιλέγει πρώτα το eirinika.gr να μιλήσει για την επόμενη ημέρα της παράταξης του.

Λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του στη θέση της ηγεσίας της Δημιουργίας Ξανά ο Θάνος Τζήμερος επιλέγει πρώτα το eirinika.gr να μιλήσει για την επόμενη ημέρα της παράταξης του.



Επισήμανε  χαρακτηριστικά πως η Δημιουργία Ξανά περνά σε φάση -πλέον- ενηλικίωσης, ενώ οι εσωτερικές της εκλογές έδειξαν τις γερές δομές της, που τα κόμματα της εξουσίας αγνοούν.
 Τονίζει δε πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται σωστές αποφάσεις οι οποίες δεν θα κοστίσουν αλλά ούτε θα είναι χρονοβόρες.
Τέλος στάθηκε στον ενεργό δημοκρατικά πολίτη που οφείλει να «υποκαταστήσει το σάπιο κοματοκεντρικό σύστημα», με την δράση του και τη συμμετοχή του στα κοινά.
Στη συζήτηση που είχαμε είπε πως οι εσωτερικές εκλογές της Δημιουργίας Ξανά, στέλνουν ένα ξεκάθαρο δημοκρατικό μήνυμα σε όσους βιάστηκαν –εντός και εκτός των τειχών της- να την κατακρίνουν.



Οι εκλογές και η «ενηλικίωση»

Η εκλογική αναμέτρηση που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ώρες, σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο ήταν το επιστέγασμα για την ενηλικίωση αλλά και την ωριμότητα της παράταξης. Ο λόγος, ήταν ότι οι πολιτικές εξελίξεις του περασμένου χρόνου δεν άφησαν πολλά περιθώρια και η Δημιουργία Ξανά από τα πρώτα της βήματα αναγκάστηκε να τρέξει στο μαραθώνιο των εκλογών. Ο κ. Τζήμερος μας εξομολογείται πως η παρουσία της Δημιουργίας Ξανά ήταν απαραίτητη στις εκλογές του 2012 καθώς μέσα από αυτήν πολλοί ήταν οι πολίτες που απάντησαν στις μνημονιακές πολιτικές.
Χαρακτηριστικά λέει ο κ. Θάνος Τζήμερος στο eirinika.gr  «Η «Δημιουργία, ξανά!» περνάει στη φάση της ενηλικίωσής της. Ήμασταν ένα πολιτικό βρέφος που πριν μάθει να περπατάει αναγκάστηκε να τρέξει μαραθώνιο. Μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ασχοληθήκαμε με την οργάνωσή μας. Δημιουργήσαμε σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου περιφερειακές οργανώσεις. Χτίσαμε τεχνολογική υποδομή ώστε ένα κίνημα πολιτών με μόλις ένα χρόνο ζωής να εφαρμόζει στις εσωτερικές εκλογές του δομές άμεσης δημοκρατίας - ό,τι δεν κατάφεραν τα κόμματα εξουσίας εδώ και 40 χρόνια».



Ο «ΖΕΥΣ»

Στην συνέχεια αναφέρει για την διαδικασία ων εκλογών που βάζει τη Δημοκρατία μας σε μια νέα εποχή μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Ωστόσο βρίσκει την ευκαιρία να εκσφενδονίσει τα βέλη του στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση που δεν χρησιμοποιεί ένα τόσο αδιάβλητο εκλογικό μέσο.
«Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που χρησιμοποιήσαμε και λειτούργησε άψογα, το «ZEYΣ» το ανέπτυξε το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, (Κρατικός Οργανισμός) και είναι μακράν καλύτερο κάθε άλλης εφαρμογής, απόδειξη ότι υπάρχουν και μέσα στο Δημόσιο παραγωγικές, ποιοτικές “νησίδες”. Όμως η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση, που το χρηματοδότησε, δεν το χρησιμοποιεί!».



Από εδώ και στο εξής...

Σίγουρα με τις (εσωτερικές) εκλογές αυτές η Δημιουργία Ξανά, γύρισε σελίδα και ατενίζει το μέλλον με περισσότερες βλέψεις και σίγουρα με πιο δυναμικές τοποθετήσεις, θέσεις και απόψεις. Ο κ. Τζήμερος ανοίγει τα χαρτιά στο eirinika.gr και μας αποκαλύπτει το βασικό στόχο της παράταξης της οποίας ηγείται.
Συγκεκριμένα αναφέρει, «Στόχος μας πλέον είναι να αναδείξουμε την έννοια του υπεύθυνου πολίτη που οφείλει και πρέπει να υποκαταστήσει το σάπιο κομματοκεντρικό σύστημα, να προβάλλουμε συγκεκριμένες λύσεις για τα άμεσα προβλήματα της οικονομίας, της διοίκησης, της ελληνικής κοινωνίας και να πιέσουμε την κυβέρνηση να τις εφαρμόσει. Πλέον η «Δημιουργία, ξανά!» διαθέτει και εύρος και βάθος στελεχών που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, προετοιμάζοντας την κάθοδό μας στις ευρωεκλογές του 2014.
Οι εσωτερικές μας αρχαιρεσίες ήταν μια απόδειξη ότι η μεταρρύθμιση στην Ελλάδα είναι θέμα θέλησης. Δεν χρειάζεται ούτε χρόνος, ούτε έχει κόστος, αρκεί τις αποφάσεις να τις παίρνουν όσοι θέλουν πραγματικά να ζήσουν σε μια παραγωγική χώρα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr