Φασολάκια με καρύδια, δυόσμο και ξινομυζήθρα ετοίμασε ο Γιάννης Λουκάκος - Νόστιμο και υγιεινότατο!
Aπολαύστε την υπέροχη συνταγή που σας προτείνει σήμερα ο Γιάννης Λουκάκος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον ζεστό ζωμό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αλατίζουμε, στραγγίζουμε τα περίσσια υγρά και προσθέτουμε τα καρύδια, το τσάιβς και τον δυόσμο.
Συνοδεύουμε με την ξινομυζήθρα.
Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο
Τα βασικά αρώματα και οι γεύσεις του πιάτου είναι φυτικά και βοτανικά. Επίσης έχει και αρκετή λιπαρότητα. Η λευκή ποικιλία Sauvignon Blanc έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Λόγω του καρυδιού όμως, δοκιμάστε την σε ώριμη εκδοχή της. Αν πάλι θέλετε να τολμήσετε κάτι διαφορετικό, μη διστάσετε να δοκιμάσετε το πιάτο σε συνδυασμό με ένα κρασί από την σπάνια ποικιλία Λαγόρθι.
ΥΛΙΚΑ
- Για το πιάτο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο, ζεστό
- 500 γρ. φασολάκια, μπαρμπούνια
- 130 γρ. καρύδια
- 10 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
- 10 γρ. τσάιβς
- 80 γρ. ξινομυζήθρα
- αλάτι
Πηγή: www.yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr