Μια συνταγή για... προχωρημένους οισοφάγους: Ο Ευτύχης Μπλέτσας τολμά να συνδυάσει ομελέτα με γιαούρτι και μπρόκολο! Το αποτέλεσμα; Γευστικότατο!

Νοστιμότατη ομελέτα με γιαούρτι. Μπορείς πολύ εύκολα να την κάνεις και εσύ. 

Πάμε να δούμε πώς.

Υλικά:
3 αβγά (ή 2 αβγά και 2 ασπράδια)
200 γρ. γιαούρτι Total 2%
1 μπροκολο
4 κουταλιές Ελαιόλαδο ARISTON
Λίγο καπνιστό τυρί Θεσσαλονίκης
1/4 κουταλάκι λευκό πιπέρι
½ κουταλάκι Αλάτι Ιμαλαΐων SALTIC

Εκτέλεση:
Βράζεις στην κατσαρόλα το μπρόκολο aldente. Σπάζεις τα αυγά σε μπολ. Μπορείς να κάνεις τη συνταγή με 3 ολόκληρα αβγά ή με 2 αβγά και 2 ασπράδια για να βγει πιο ελαφριά.
Ρίχνεις αλάτι στα αυγά και χτυπάς το μείγμα με πιρούνι Πρόσθετεις 100 γρ γιαούρτι στα αυγά και ανακατεύεις.
Βάζεις λάδι στο τηγάνι και αφήνεις λίγο να ζεσταθεί. Τηγανίζεις την ομελέτα σε 2 δόσεις. Βάζεις πρώτα το μισό μείγμα.
Στο μεταξύ κόβεις το μπρόκολο σε κομμάτια και τα βάζεις μέσα στην ομελέτα. Τρίβεις από πάνω τυρί και διπλώνεις την ομελέτα στην μέση. Συμπληρώνεις λίγο ωμό λάδι από πάνω στην ομελέτα και σερβίρεις με λίγο έξτρα μπρόκολο και ντοματίνια στο πιάτο.

Με το υπόλοιπο μπρόκολο φτιάχνεις μια απλή σαλάτα βάζοντάς το κομμένο σε κομμάτια σε ένα μπολ μαζί με λάδι, αλάτι και λεμόνι.

Και τώρα μια τέλεια ιδέα! το Ομελέτα-Burger με μπροκολο και σος γιαουρτιού! 

Ανακατεύεις το υπόλοιπο γιαούρτι με 2 κουταλιές λάδι. Πρόσθετεις αλάτι και ανακατεύεις. Κόβεις το στρογγυλό ψωμάκι στη μέση και αλείφεις την κάτω μεριά με σος γιαουρτιού. Από πάνω βάζεις την ομελέτα και λίγα μπρόκολα. Μετά βάζεις μικρά κομμάτια ντομάτας και πριν καπακώσεις αν θες βάζεις και άλλη σος γιαουρτιού! Κλείνεις και τρως! καλή όρεξη! :)

  Δες τώρα και το βίντεο με την εκτέλεση:

Πηγή: bletsas.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr