Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει healthy ταρτάκια με μαρμελάδα βερίκοκο - Mόνο 4 υλικά! (βίντεο)

Έτοιμα μέσα σε 15 λεπτά!

Συστατικά

120 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, χωρίς ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα, λευκά, καβουρδισμένα
180 γρ. χουρμάδες, χωρίς πυρήνα
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

-Κόβουμε 6 μικρές λαδόκολλες διαστάσεων 12x12 εκ. και αφήνουμε στην άκρη. 
-Ρίχνουμε στον πολυκόφτη 120 γρ. από τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα. 
-Προσθέτουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν και να έχει το μείγμα την υφή βρεγμένης άμμου. 
-Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μπάλα που να μοιάζει με ζυμαράκι. 
-Μεταφέρουμε την μπάλα στον πάγκο εργασίας και την κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 6 ίσα κομμάτια. 
-Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι πάνω σε κάθε λαδόκολλα και το πατάμε με τα χέρια μας για να ανοίξει σε στρογγυλό σχήμα. 
-Τοποθετούμε τις λαδόκολλες σε μία φόρμα για muffins 6 θέσεων και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να πάρουν τα ζυμαράκια το σχήμα της φόρμας. 
-Αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση με τη μισή λιωμένη κουβερτούρα και γεμίζουμε το κάθε ταρτάκι με 1 κ.σ. μαρμελάδα. 
-Περιχύνουμε με ένα πινέλο ή κουτάλι από πάνω με την υπόλοιπη κουβερτούρα. 
-Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε από πάνω. 
-Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες. 
-Βγάζουμε από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου. 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr