Αξεπέραστο τσουρέκι «πουτίγκα» με σοκολάτα και σταφίδες από τον Γιάννη Λουκάκο για να μην μείνει κανείς σε μια μόνο κουταλιά!

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γλυκό
Μοιράζουμε το τσουρέκι και τις σταφίδες στα ραμεκίν (μπολάκια του σουφλέ). 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλάτι και τα θερμαίνουμε μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Τοποθετούμε το μείγμα των κρόκων σε ένα μπολ και σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, του προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με το σύρμα.

Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και μοιράζουμε την ποσότητα της κρέμας ισόποσα στα ραμεκίν.

Τοποθετούμε τα ραμεκίν σε μπεν μαρί ή σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, μέχρι που η στάθμη του να φτάσει ως τη μέση των ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πήξει η κρέμα, για 30 περίπου λεπτά. Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το ξύσμα της σοκολάτας.

Για το γαρνίρισμα
Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το ξύσμα της σοκολάτας. Σερβίρουμε!

ΥΛΙΚΑ

Για το γλυκό
200 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε χοντρές φέτες
100 γρ. κρόκοι αυγού
85 γρ. ζάχαρη
400 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα πλήρες
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
50 γρ. σταφίδα μαύρη
αλάτι
Για το γαρνίρισμα
50 γρ. ξύσμα κουβερτούρας
200 γρ. σαντιγί

WHO IS WHO

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr